Superbad (2007)

    Tre gymnasiedrenge vil på hver deres måde mægtig gerne i seng med en pige, og måske opstår muligheden til en større fest.


    KANTET OVERGEARING

    Ikke uden kvaliteter, men desværre samtidig alt for overgearet: "Superbad" har mange rigtig fine kort på hånden, men drukner i det ekstremt-komiske frem for at udnytte det åbenlyse potentiale i det unge drama.

    Med til fest
    Tre på hver deres måde kiksede gymnasiedrenge vil så gerne "kende" en pige, og måske opstår muligheden, da de bliver inviteret med til en fest.

    En svær opgave
    Problemet er bare, at de har lovet at sørge for et større kvantum alkohol, og det er ikke let at skaffe, når man er underaged.

    Aparte intermezzo
    Der spindes en alt for lang ende på det aparte intermezzo mellem dreng og superbøvede politifolk. Det drukner store dele af filmen i, desværre.

    Humor med glimt i øjet
    Til gengæld rundes der meget fint af i ærlige scener, der viser en snert af det, filmen burde have indeholdt langt mere af: Jordbundet humor med glimt i øjet.

    Stærkt drengespil
    Bedst blandt de tre drenge er Michael Cera, men alle tre yder stærkt til det skæve trekløvers fine samklang.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, USA, Komedie, Teenagere, 113 min.

    Dansk titel: Superbad
    Instr: Greg Mottola Prod: Judd Apatow, Shauna Robertson Manus: Seth Rogen, Evan Goldberg Foto: Russ T. Alsobrook Klip: William Kerr Mus: Lyle Workman