30 Minutes or Less (2011)

  Et tilfældigt pizzabud kapres af to amatør-kriminelle, der placerer en bombe på hans overkrop og tvinger ham til at røve en bank.


  ACTIONKOMEDIE I OVERGEAR

  Lige i overkanten popsmart actionkomedie, der dog vinder noget terræn på sin utæmmelige energi og en række heraf følgende hvinende underholdende scener. Det afføder således halvanden times svingende filmoplevelse.

   

  Et uheldigt pizzabud

  Jesse Eisenberg er det uheldige pizzabud Nick, der udvælges helt tilfældigt at to amatør-kriminelle i deres søgen efter $100.000, som igen skal bruges til at hyre en lejemorder. Nick er fanget i sin nye "opgave" med at skaffe pengene, for skurkene har placeret en computerlåst bombevest på hans overkrop!

   

  Meget plathed og overdrev

  Der er meget plathed og overdrev i Michael Dilibertis manuskript – ikke mindst i replikkerne, der ofte bliver både racistisk og sexistisk nedladende (på den ikke-morsomme måde.) Omvendt lykkes actiondelen ganske effent med teknisk tæft og masser af variation.

   

  Kvabset hverdags-kvajpande

  Danny McBride er den sjoveste på rollelisten – som den kvabsede hverdags-kvajpande, der overtales til at gå ad kriminelle veje. Jesse Eisenberg trives omvendt ikke supergodt i pizzabuds/bombevest-stress-rollen – en rolle, der er meget unuanceret skrevet (men kan man forvente sig andet?).

   

  Støjende

  Med sin tiltagende overflod af actionkoreografi og dertil hørende underlægningsmusik er "30 Minutes or Less" en på flere niveauer støjende filmoplevelse. Filmens titel refererer i øvrigt til pizzafirmaets slogan (hvis ikke kunden får leveret sin pizza indenfor en halv time, er pizzaen gratis.)  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, USA, Komedie, Action, Krimi, 83 min.

  Dansk titel: 30 Minutes or Less
  Instr: Ruben Fleischer Prod: Stuart Cornfeld, Jeremy Kramer, Ben Stiller Manus: Michael Diliberti Foto: Jess Hall Klip: Alan Baumgarten Mus: Ludwig Göransson
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation