Far til fires vilde ferie (2015)

  Familien far til fire får deres sommerferie ved havet vendt på hovedet, da de mistænkes for indbrud. Familien må igen stå sammen.


  ALTID SOMMER, SOL OG SØNDAG

  Sammenhængende film:

  Far til fire - gi'r aldrig op (2005)

  Far til fire - i stor stil (2006)

  Far til fire - på hjemmebane (2008)

  Far til fire - på japansk (2010)

  Far til fire - tilbage til naturen (2011)

  Far til fire - til søs (2012)

  Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage (2014)

  Far til fires vilde ferie (2015)

  Far til fire - på toppen (2017)

  Far til fire i solen (2018)

   

  Film 8 i Far til fire-genfødslen og film 2 ud af 2 i generation #2 i det nye setup: Det er lige til at blive forpustet af, og filmserien skifter stjerner og instruktører hurtigere end James Bond - uden sammenligning i øvrigt.

   

  Ikke så ringe endda

  De to film med Giacomo Campeotto ved roret og Sigurd Philip Dalgas som Lille Per har vist sig at være ikke så ringe endda. Også "Far til fires vilde ferie" har noget så luksuriøst som et manuskript med en vis form for indhold, pæne skuespillerpræstationer og fantasi til videre fortolkning for unge og gamle hjerner.

   

  Ubehagelige beskyldninger

  Da familien far med Onkel Anders tager på sommerferie i Vadehavet er det med intentioner om råhygge, luksus og afkobling. Og fru Sejersens sommerhus viser sig da også at være ovenud lækkert. Problemet er bare, at familien er gået forkert og snart bliver beskyldt for at have begået indbrud.

   

  Æren skal reddes

  Med base i fru Sejersens rigtige sommerhus - en faldefærdig cirkusvogn - må far og co. nu stå for skud, i takt med at området hærges af et par indbrudsbøller. Det er lige ved at slå far ud af kurs (han er jo revisor!), så Lille Per og de andre må på banen for at redde æren og måske endda få skovlen under tyvene.

   

  Altid sommer, sol og søndag

  Sommerhusscenerne - der i øvrigt er optaget på Kystvej i Liseleje - sætter igen en tyk streg under, at det altid er sommer, sol og søndag i den nye bølge Far til fire-film. Ren idyl og som sådan et varemærke, der sælger billetter.

   

  Actionmættet twist

  Det actionmættede krimi-twist vil helt sikkert vække begejstring hos det yngre publikum, ikke mindst fordi scenerne er flot eksekverede i al deres umiddelbare utroværdighed. Lille Per må bruge al sin snarrådighed i kombination med det veludviklede retfærdigheds- og kærlighedsgen for at give far oprejsning for anklagerne.

   

  Skingre toneudfald

  Tonen er af og til skinger - Kurt Ravns fistelstemme-Onkel Anders kan være en tand for anmassende, selvom han er en langt mere afrundet Onkel end Jess Ingerslev var det i de seks første film. Generelt er spillet dog præget af fin nuance under de omstændigheder, de nu er sat i.

   

  Klassisk fællessang

  Endnu engang en smule fællessang (denne gang med udgangspunkt i en af de gode gamle klassikere) og i øvrigt med et musikalsk underlægningsniveau, der ikke tager al opmærksomheden.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021