Elf (2003)

  En voksen mand er opdraget som alf hos julemanden, men opdager nu sin baggrund og opsøger sin menneskelige familie i USA.


  PLAT JULEHYGGE

  Fantasi-overdrevet vrides i denne folkeligt juleplatte komedie, hvor Will Ferrell spiller alfen Buddy, der opdager sit sande ophav. Pletvis komisk veloplagt og med en lille håndfuld veltimede situationer: "Elf" er strømlinet familiehygge af den klassiske slags.

   

  Potentiel frisk energi

  Historien kunne ellers potentielt byde på lidt frisk energi med en meget barnlig voksen alf som centralt omdrejningspunkt i en moderne amerikansk verden. Det er da også disse morsomheder, som David Berenbaums Disney-lignende manuskript forsøger at lukrere på, men med meget begrænset effekt.

   

  Spradebasse-rolle

  Will Ferrells spradebassede titelrollepræstation er egentlig passabel, men langt fra hans komiske top. Filmens mest kluklatterfrembringende scener opstår i møderne mellem alfen og dennes jordiske far, James Caans karrierefar Walter. Her er der pinlige optrin, der dog ikke udnyttes optimalt.

   

  Overpoleret

  Hele tiden vender "Elf" nemlig tilbage til sin overpolerede grundtone, der er både hvinende sød og jule-pyssenysset. Komplet med masser af både originalmusik og pop(jule)sange til at skylle efter med. Sukkerlaget er derfor ikke til at skrubbe væk med en stålbørste.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Komedie, Fantasi, Børn på film, 97 min.

  Dansk titel: Alf
  Instr: Jon Favreau Prod: Jon Berg, Todd Komarnicki, Shauna Robertson Manus: David Berenbaum Foto: Greg Gardiner Klip: Dan Lebental Mus: John Debney