Calibre (2018)

  Et par unge mænd på efterårsjagt i Skotland kommer grueligt galt af sted. Snart er de fanget i en frygtelig knibe, omsluttet af dårlig samvittighed.


  JÆGER JAGES

  Klart passabel Netflix-thriller, der med en vis gåsehudsfrembringende effekt lykkes i sin formidling af den dårlige samvittigheds omsluttende, sorte vanvid. De to venner, Vaughn og Marcus, er taget på efterårsjagt i Skotland, men hvad, der skulle have været ren hygge, udvikler sig snart til et vågent mareridt.

   

  Benene på nakken

  For jagt-debutanten Vaughn kommer til at skyde og dræbe en dreng i stedet for hjorten - og efter et par dårlige beslutninger tager vennerne benene på nakken og håber på, at alt er glemt. Så let går det dog ikke, og snart er hele det skotske landsbysamfund på den anden ende i jagten på den forsvundne dreng og hans far - og Vaughn og Marcus må spille uskyldige, så længe det går.

   

  Ætsende

  Skuespillet er desværre ikke fuldstændigt kalibreret, og de mange ekstraordinært frygtindgydende hændelser i løbet af filmen hører ikke alle til i kategorien "ultimativt troværdig". Ikke desto mindre er "Calibre" effektiv, når den ætser den dårlige samvittighed gennem Netflix-skærmen - noget, de fleste tilskuere vil kunne nikke genkendende til som et vågent mareridt.

   

  Flotte bjerglandskaber

  Anne Nikitins originalmusik stikker lidt for ofte hovedet frem og bliver et tapet af dikterende stemning. Til gengæld får flere af de bjergtagende bjerglandskaber lov til at stå alene i egen majestætisk lydkulisse, og disse naturscenerier er blandt filmens mest lækre og perspektiverende, visuelle indspark.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2018, Storbritannien, Thriller, Krimi, 101 min.

  Dansk titel: Calibre
  Instr: Matt Palmer Prod: Alastair Clark, Anna Griffin Manus: Matt Palmer Foto: Márk Györi Klip: Chris Wyatt Mus: Anne Nikitin
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation