K-9 (1989)

  En politimand får ny makker i form af en utilpasset schæferhund. Hen ad vejen skal det dog vise sig, at de to har meget til fælles.


  VOVHUND & GUNS

  Typisk overfrisk senfirser-actionkomedie, men med to veloplagte hovedrollepræstationer (James Belushi og hunden Rando) gør det ikke så meget. "K-9" leverer den velkendte vare med glimt i øjet og smil på læberne, så betyder det mindre, at usandsynlighederne står på nakken af hinanden.

   

  Alternative metoder

  Politibetjenten Dooley arbejder i høj grad efter sine egne og noget alternative metoder. Så da han har kørt sin bil ind i et hus for at tage et par forbrydere "på fersk gerning", kræver chefen, at han får en ny makker for at få bilen udskiftet. Og denne makker skal snart vise sig at blive schæferhunden Jerry Lee.

   

  Utilpasset vovhunv

  Jerry Lee er en noget utilpasset vovhund, men han har også styr på sit shit, så måske er det slet ikke så tosset endda med den firbenede på slæb - han skal bare lige lære at kende sin besøgelsestid, så kører det meste som i delsyntetisk olie.

   

  Smæk over replikkerne

  Der er smæk over replikkerne (inkl. hundelyde) og kontant afregning i de velkoreograferede actionsekvenser. Det er letløbende, men også fuldstændig gennemskueligt. Havde "K-9" ikke haft sin fine charme at spille på, ville platheden have fået overtaget.

   

  Klassisk storbyhverdagsstemning

  Dean Semlers fotografering fanger klassisk storby- og politi-livets hverdag, ligesom Miles Goodmans underlægningsmusik toner helt i tråd med både genre og tid.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1989, USA, Komedie, Krimi, Action, Dyr på film, 101 min.

  Dansk titel: Hund og mand imellem
  Instr: Rod Daniel Prod: Charles Gordon, Lawrence Gordon Manus: Steven Siegel, Scott Myers Foto: Dean Semler Klip: Lois Freeman-Fox Mus: Miles Goodman