Absolutely Anything (2015)

  En skolelærer udvælges ved et tilfælde af udspekulerede rumvæsner. Før de destruerer Jorden, skal læreren forsøge at håndtere almægtige kræfter.


  FINE FNIS

  Små 20 år efter han sidste gang stod bag kameraet på en spillefilm, kom Monty Python-Terry Jones her atter på banen. Og det er såmænd ikke så ringe endda, selvom "Absolutely Anthing" i mange henseender en et standard-komisk pjattefilm. Fine idéer i veludført sci-fi-humor gør hele forskellen.

   

  Hvad du ønsker, skal du få

  Skolelæreren Neil har svært ved at holde styr på sin klasse. Damerne vender ham ryggen, og chefen bider af ham konstant. Derfor er det måske slet ikke så tosset, da han en dag pludselig erfarer, at han har fået superkræfter: Blot ved at sige fx "Lad hunden kunne tale" og efterfølgende vifte med hånden, bliver Neils ønske opfyldt!

   

  Magtfulde kræfter

  De noget særegne evner har Neil fået ved lidt af et tilfælde. Mange galakser væk sidder et hold skør-skæve aliens, der har udset sig Jorden som et pilotprojekt. De udvælger en helt tilfældig jordbo (Neil) til at bevise, at han kan håndtere de vilde og magtfulde kræfter. Lykkes det ikke, går Jorden under.

   

  Uanede muligheder

  Nede på søde lille moder Jord har Neil sit hyr med de nyopdagede evner. De giver ham uanede muligheder - både med damer og anden succes i livet - men der er også en skyggeside til al denne ubegrænsede lykke og fromme. Faktisk viser det sig, at selvom Neil ønsker fred i verden, så sker det stik modsatte. Verden er lunefuld.

   

  Støtte af hunden Dennis

  Heldigvis får han støtte af sin hund, Dennis (med stemme af Robin Williams i dennes sidste filmrolle). Og snart skal de to vende sig til, at den normale verden vender tilbage, med alt hvad det indebærer af tilpasning - ikke mindst på kærlighedsfronten (Dennis er nu mest af alt interesseret i at bolle sin ejermands ben, erfarer vi.)

   

  Småhysterisk overstyring

  Der er afgjort meget småhysterisk overstyring i filmens højtbelagte udstråling. Det manifesterer sig ikke mindst i enorme mængder underlægningsmusik og lydeffekter (der akkompagnerer de særlige evners twists and turns.) Men også rent visuelt er "Absolutely Anything" et overflødighedshorn af farver og springende klip.

   

  Dus med rolle og dyr

  Simon Pegg er heldigvis helt dus med både rolle og dyrene, og mand/hund-idéen fungerer udmærket. Mindre veloplagt er kærlighedshistorien mellem Neil og Kate Beckinsales Catherine, selvom misforståelserne særligt om Neils homoseksuelle forhold til hunden Dennis indebærer et par temmelig morsomme øjeblikke.

   

  Python-holdet samlet

  Hele Monty Python-holdet samledes til denne film, de fleste lægger stemmer til de mærkelige rumvæsner, og instruktøren selv optræder kort som chauffør. Måske sidste gang de gæve riddere kan opleves sammen på film? Nogenlunde samtidig med optagelserne af denne film samledes gruppen til det storstilede show Monty Python: The Meaning of Live (2014).  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024