The Sopranos [5] (2004)

  En hårdkogt italiensk-amerikansk gangster begynder i al hemmelighed at gå til psykiater, mens tingene spidser til i hans kriminelle hverdag.


  BENHÅRD BRANCHE #5

  Sammenhængende i denne serie:
  The Sopranos [1] (1999)
  The Sopranos [2] (2000)
  The Sopranos [3] (2001)
  The Sopranos [4] (2002)
  The Sopranos [5] (2004)
  The Sopranos [6] (2007)

  Den sprøde og selvmodsigende Jekyll/Hyde-personlighed udbygges hos flere af seriens hovedpersoner i denne vanedannende og fuldendt fortalte femte sæson.

  Kynisk - med omsorg
  Kan man være ligeglad og kynisk - og samtidig vise omsorg? Hvis det står til Tony Soprano og hans nærmeste allierede, så ja. Og det får flere at mærke i en række opgør og endegyldigheder, som det ikke er let at forudsige.

  Under FBIs radar
  Hvis der på nogen måde er en eller flere, der står i vejen for "holdets" succes med at holde sig under FBIs radar, så må de forsvinde fra Jordens overflade.

  Komplekst sammensat
  Serien fortsætter sin følelsesmæssigt komplekst sammensatte tour de force: Kærlighed og familiesammenhold er i højsædet, men samtidig skal der ikke meget til, før alt godt er glemt, og en rå konsekvens visker alle gode minder af tavlen.

  Kompromisløst vanvid
  Her er "arvingen" Christopher et godt eksempel: Ikke alene er hans temperament skingrende uforudsigeligt, han rummer også et kompromisløst vanvid, der i femte sæson for alvor blusser op.

  Hovedet af al skam
  Tony Sopranos problemer på hjemmefronten er forbilledligt skildret, ikke mindst af Edie Falco, der som den kærlige hustru bider hovedet af al skam, da hun er trængt helt op i en krog.

  Afmagt & frustration
  Afmagten og frustrationen over at være underkastet Tonys magt på alle fronter kulminerer, da datteren ringer og fortæller den glædelige nyhed, at hun er blevet forlovet. Her er det svært at reagere fuld af glæde.

  Sart/barske stemninger
  Også femte sæson er fuld af overraskelser, og den tiltagende modne og rolige fortællestil underbygger meget flot de mange sart/barske stemninger.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2004, USA, Krimi, Drama, Børn på film, Teenagere, 650 min.

  Dansk titel: The Sopranos [5]
  Instr: David Chase, John Patterson, Timothy Van Patten, Allen Coulter, Mike Figgis, Steve Buscemi, Peter Bogdanovich, Rodrigo Garcia, Alan Taylor Prod: Martin Brueste m.fl. Manus: David Chase m.fl. Foto: Phil Abraham, Alik Sakharov, William Coleman Klip: Sidney Wolinsky m.fl. Mus: Will Edwards
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG-N - Bedste tv-serie
  • GG-N - Bedste tv-skuespillerinde (Falco)
  • GG-N - Bedste tv-birolleskuespiller (Imperioli)
  • GG-N - Bedste tv-birolleskuespillerinde (de Matteo)