En eftermiddag (2014)

  To store skoledrenge kredser om en gensidig tiltrækning, som ingen af dem rigtig tør sætte ord på. Hjælpen kommer fra en veninde.


  OM DEN VARME GRØD

  Velment og ultrakort indføring i ung kærlighed med et twist: Søren Greens "En eftermiddag" skildrer skoledrengene Mathias og Frederik, som de sidder foran computeren på drengeværelset og ser klip på Youtube. Den ene kigger forelsket på den anden, mens han sms'er med en veninden. Han virker ikke interesseret, men er tiltrækningen måske alligevel gensidig?

   

  Forbudte blikke

  Fine nærbilleder af drengene sørger fotograf Jonas Berlin for. Her er der indblik i den (forbudte) forelskelses skjulte blikke. Dialogen er i denne sammenhæng passende nedtonet til de kejtede teenagereplikker. Ord og følelser på en potentiel homoseksualitet sættes der i hvert fald ikke, men det må vi forvente kommer off camera - at dømme ud fra slutningen.

   

  Usagte ord

  Udmærket spil af både Ulrik Windfeldt-Schmidt og Jacob Ottensten sørger for, at blikke og usagte ord står troværdigt i de reelt blot 5 minutter, filmen varer ekskl. credits. En popsang sørger for den lidt vel anmassende musikunderlægning, som man gerne havde været foruden. "En eftermiddag" er helt oplagt undervisningsmateriale til de halvstore skolebørn.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2014, Danmark, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, Teenagere, 8 min.

  Dansk titel: En eftermiddag
  Instr: Søren Green Nielsen Prod: Cille Neumann Manus: Tomas Lagermand Lundme, Søren Green Foto: Jonas Berlin Klip: Sam Greene
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation