The Summit (2012)

    En dokumentarist sætter sig for at finde ud af, hvad det var, der gik galt, da 11 bjergbestigere mistede livet under en nedstigning fra verdens næsthøjeste bjerg, K2.


    MOD AFGRUNDEN

    En ud af fire overlever ikke at bestige verdens næsthøjeste bjerg, K2. Men i august 2008 gik det i særklasse grueligt galt, da hele elleve mistede livet under en skæbnesvanger nedstigning.

    Hvad gik galt?
    Dokumentaristen Nick Ryan sætter sig for at finde ud af, hvad det var, der gik galt, og kombinerer flot virkeligheden med dramatiserede scener.

    Stoflig katastrofe
    Det former en ualmindelig stoflig katastrofe-dokumentar, hvor de små hår ofte rejser sig. For det er lykkedes at finde den helt rigtige balance i dramatiseringen.

    Overbevisende rekonstruktioner
    Vi møder alle de implicerede, både de, der siden mistede livet, og de, der var heldige at overleve. Og selve katastrofen skildres i meget overbevisende actionfilms-lignende rekonstruktioner.

    Små detaljer
    Dokumentaren overbeviser således både i de store narrative linjer og i de små detaljer. Som fx når vi på lang afstand ser små lyskegler fra bjergbestigernes pandelygter med bjergenes tinder som baggrund.

    Naturkræfter
    Tendenser i retning af lovligt spartlende underlægningsmusik generer mindre i det store og overvældende naturkraftslige udtryk.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2012, Irland, Storbritannien, USA, Dokumentar, Eventyr, 95 min.

    Dansk titel: The Summit
    Instr: Nick Ryan Prod: Nick Ryan Manus: Mark Monroe Foto: Robbie Ryan Klip: Ben Stark Mus: Nick Seymour
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • SUNDANCE - World Cinema Editing Award
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering