Gone Baby Gone (2007)

  Et ungt par med evner udi privatdetektivarbejde hyres til at supplere politiets efterforskning: En lille pige er muligvis allerede offer for en seriebørnelokker.


  FRASTØDENDE VERDEN

  Skuespilleren Ben Affleck spillefilmsdebuterede som instruktør med denne mørke og tungt moraliserende storbythriller om kollektiv jagt på børnelokkere.

  Interessant debut
  Det er på flere måder en interessant debut - hvis man ser bort fra det tiltagende betændte tema. Filmen er afdæmpet og troværdig i sin fortællestil og fremelsker en ganske fin præstation af brormand Casey Affleck.

  Seriebørnelokker
  Et ungt par (både privat og professionelt) med evner udi privatdetektivarbejde hyres til at supplere politiets efterforskning: en lille pige er forsvundet og er muligvis allerede offer for en seriebørnelokker.

  Frastødende verden
  Snart er parret dybt inde i en verden, de helst havde holdt sig udenfor, men nu er der ingen vej tilbage, hvor frastødende det end måtte være.

  Løftede pegefingre
  Dennis Lehanes romanforlæg (det var ham der skrev forlægget til bl.a. Mystic River (2003) og Shutter Island (2010)) er præget af løftede pegefingre og fordømmelse - hvilket afspejles 1:1 i filmen.

  Fx er der bred enighed om, at en børnelokker bare skal have skudt hjernen ud: Du gjorde det rigtige, det klamme svin fortjente ikke at leve.

  Vander ud
  Underbygget af sødladen musik følger en efterfølgende vammel perspektivering, hvor den ellers heftige spænding vander helt ud. Det er i det hele taget en ujævn film, der er bedst i den første halve times tid.

  Dødbringende blik
  Ud over en fin præstation af Casey Affleck skal Ed Harris’ drønende kraftpræstation som politimanden Remy Bressant med det dødbringende blik fremhæves som et af filmens højdepunkter.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Drama, Krimi, Mystik, Børn på film, 114 min.

  Dansk titel: Gone Baby Gone
  Instr: Ben Affleck Prod: Sean Bailey, Alan Ladd Jr., Danton Rissner Manus: Ben Affleck, Aaron Stockard Baseret på: roman af Dennis Lehane Foto: John Toll Klip: William Goldenberg Mus: Harry Gregson-Williams
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespillerinde (Ryan)
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Ryan)