Airheads (1994)

    Tre bøvede rockmusikere med drømme om et gennembrud bryder ind på en radiostation. Snart får de masser af gratis pr, da situationen udvikler sig.


    LUFTGUITAR!

    Tamt lallekomisk sammensurium: "Airheads" leverer den dumsmarte vare med fuldpakken af klichéer – tilsat en musikalsk agenda.

    Rock og vandpistoler
    Tre bøvede rockmusikere bryder ind på en radiostation, bevæbnet med vandpistoler. Nu skal det være, deres demo skal ud i æteren og overbevise amerikanerne om, at de er hot stuff. Men aktionen går helt skævt, og snart er radiostationen omringet af politi. Men den er også omringet af noget andet: Fascinerede rockfans, der kan identificere sig med det trængte rockbands råb om opmærksomhed.

    Regulær farce
    "Airheads" er bedst i starten, men udvikler sig hurtigt til en regulært skinger farce. De tre gutter i hovedrollerne er pinligt karikeret af henholdsvis Brendan Fraser, Steve Buscemi og Adam Sandler. Der er tykke/mobbe-komik i Chris Farleys betjentbirolle, mens Michael McKean får lov at være beskidt i en tynd birolle som radiostationens ejer. Selve det rockmusikalske tema fylder ikke meget, da der hele tiden kommer forhindringer i vejen. Så i stedet underkastes filmen et genretypisk musikbillede i form af Carter Burwells score.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1994, USA, Komedie, Farce, Musik, 92 min.

    Dansk titel: Airheads
    Instr: Michael Lehmann Prod: Mark Burg, Robert Simonds Manus: Rick Wilkes Foto: John Schwartzman Klip: Stephen Semel Mus: Carter Burwell