The Knick [2] (2015)

  En gruppe kirurger på et hospital i New York anno 1901 forsøger at redde liv med datidens midler, samtidig med at de interne intriger og katastrofer skal plejes.


  UNDER KNIVEN #2

  Sammenhængende i denne serie:
  The Knick [1] (2014)
  The Knick [2] (2015)

  Det glade vanvid fortsætter her i Steven Soderberghs markante iscenesættelse: Anden sæson af "The Knick" udgør endnu mere af det højspændt tidstypiske udi lægekunst, racisme, sex, løgn og bedrag.

  Afskyvækkende elegance
  For i det helt tidlige 1900-tal herskede andre dagsordner: synet på "negre og åndssvage" portrætteres med stor afskyvækkende elegance og med en fin indsigt i de tiltag, der skulle "sikre" en renere verden.

  Eksplicitte indgreb
  Sæsonen er om muligt endnu mere dyster og håbløs i sin samlede tone. Det er ikke de store lyspunkters holdeplads, til gengæld er mørket fuld af håndgribelig foragt og smerte, ikke mindst som følge af de eksplicitte operative indgreb.

  Gennemført originalt
  Velspillet udi de mindste roller er "The Knick" et gennemført originalt bekendtskab, der kun i små blokke generes af den særprægede musik.

  Mørket får liv
  Mørket får liv i de tidstypiske overpakkede hjem og den stiliserede påklædning. På denne måde forstærker det meste i fortællingen den alt andet end opløftede stemning.

  Humor under overfladen
  Samtidig lurer en tragikomisk humor under overfladen. Der er ingen grund til at tage sig selv helt igennem alvorligt, og dét har Soderbergh glimrende styr på.

  Mere kulør
  Clive Owen er stadig seriens centrale omdrejningspunkt, men flere af de mindre roller fra 1. sæson træder nu endnu mere i karakter og tilfører serien endnu mere kulør.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024