Coldwater (2013)

    Efter at have gjort i de kriminelle nælder anbringes en teenagedreng på en topsikret institution i vildmarken. Snart er han i regulær kamp for overlevelse.


    ISKOLD ANBRINGELSE

    Rå anbringelses-thriller, der veksler mellem fangeskabets og den frie verdens virkeligheder, centreret om teenageren Brad Lunders, der har bragt sig på kant med loven.

     

    Afsidesliggende institution

    På den afsidesliggende institution "Coldwater", der på mange måder ligner en art åbent fængsel, får Brad sin sag for. Og selvom han i dén grad har gjort i de kriminelle nælder, kan de magthavendes metoder godt virke lige lovligt overdrevne - med decideret torturanvendelse.

     

    Ingen kan høre dig skrige

    Blod, sved og tårer fyger gennem den støvede luft, i takt med at Brad og de andre institutionaliserede, unge mænd får militærmændenes "sødme" at føle. Her er ingen kære mor, og der er med garanti ingen, der kan høre dig skrige.

     

    Lægger ikke fingrene imellem

    "Coldwater" er en uafhængig amerikansk thriller af dén skole, der ikke lægger fingrene imellem i sin søgen efter det sensationelle. Instruktør og ko-manuskriptforfatter Vincent Grashaw lykkes dog langt fra til perfektion i sit forehavende, og filmen tipper ret hurtigt ud over kanten, hvor usandsynlighederne tager over.

     

    Bestialske metoder

    Militærmanden Frank Reichert og hans mænd anvender metoder, der nærmest kunne have fundet sted under appellerne i Auschwitz, og selvom "Coldwater" ligger langt udenfor kragernes u-vendingsbane, er personalet stadig genstand for evaluering, så det burde ikke være alt, der kunne lade sig gøre.

     

    Ingen lyspunkter

    Det står hurtigt klart, at "Coldwater" er en film uden lyspunkter - lige på nær et udpluk af de flashbacks, hvor Brads civile liv stadig havde en form for sammenhængskraft. Således ekslarerer filmens vold, afmagt og ekstremisme til et punkt, hvor det ganske enkelt tager overhånd.

     

    Rigeligt med musik

    P.J. Boudousqué præsterer meget flot som den unge og hårdt prøvede Brad Lunders, til gengæld er de mere hårdkogte roller langt mere sterotypiserede, end godt er. Musik er der rigeligt af, og det hæmmer autenticiteten betragteligt.



    Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, USA, Thriller, Drama, Fængselsfilm, Teenagere, 104 min.

    Dansk titel: Coldwater
    Instr: Vincent Grashaw Prod: Kris Dorrance, Dave Gare, Vincent Grashaw Manus: Vincent Grashaw, Mark Penney Foto: Jayson Crothers Klip: Eddie Mikasa Mus: Chris Chatham; Mark Miserocchi