Rampart (2011)

  En betjent under anklage for magtmisbrug kæmper for at styre sit eget temperament og holde sammen på sit lasede familieliv.


  KNYTTEDE NÆVER

  Uden Woody Harrelsons funklende hovedrollepræstation (han er med i samtlige scener i filmen!) ville dette lille politi/familielivs-epos næppe have haft meget gennemslagskraft.

  Voldelige metoder
  Det er historien om Vietnam-veteranen David Brown, der i 1999 patruljerer som politimand med sine helt egne - og voldelige - metoder.

  Over gevind
  En dag går han over gevind, og hans opførsel skal endevendes, mens han er suspenderet. Så kan David passende bruge tiden på at forsøge at hefte enderne i sit besværlige familieliv med flere kvinder og døtre.

  Uforudsigeligt temperament
  "Rampart" trækkes af Harrelsons præstation, af det komplet uforudsigelige temperament, der også gemmer på radikale holdninger. Dette kommer tidligt til udtryk i filmen, da han sætter en ung kvindelig betjent eftertrykkeligt på plads.

  Gassen går af
  Hvad der starter lovende som en mentalt sprængfarlig historie mister dog snart gassen, og det er svært at opretholde den fulde interesse.

  For mange gentagelser
  Flere og flere klichéer sniger sig ind, og filmen gentager sig selv uden ret meget fornyelse. Værd at fremhæve er den pænt neddroslede brug af filmmusik og dét faktum, at filmen tager sig god tid til sine scener.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, USA, Krimi, Drama, 108 min.

  Dansk titel: Rampart
  Instr: Oren Moverman Prod: Ben Foster, Lawrence Inglee, Ken Kao, Clark Peterson Manus: James Ellroy, Oren Moverman Foto: Bobby Bukowski Klip: Jay Rabinowitz Mus: Dickon Hinchliffe