How Do You Know (2010)

  Efter at være blevet sat af softball-landsholdet flytter en noget naiv ung kvinde sammen med en rig sportsmand. Men er han egentlig hendes drømmefyr?


  ULTRATYNDT

  "How Do You Know" blev til "Alt hvad du har" på dansk, så til spørgsmålet kommer altså prompte et svar: Hvordan ved du, når en film er dårlig? Når alt, hvad du har, er en mere end almindeligt tynd kop te uden smag. Instruktør og manuskriptforfatter James L. Brooks er i sandhed ude på tynd is, og det bliver kun værre, som filmen skrider frem.

   

  Sat af landsholdet

  Reese Witherspoons nuttet skrevne softball-spiller Lisa bliver sat af landsholdet på grund af sin fremskredne alder, 30+. Så nu er hun godt frustreret, hvilket smitter af på hendes følelsesliv. Måske derfor falder hun mere end usandsynligt pladask for den store sportsstjerne Matty - bøvet portrætteret af Owen Wilson - og snart flytter de to sammen i Mattys stjerneluksusbolig.

   

  Kreativ med økonomien

  Samtidig følger vi den anderledes jordbundne George, der netop har modtaget en stævning med risiko for fængselsstraf. Angivelig er der fusket med firmaets øknomi, og det skal vise sig at være Georges egen far, Jack Nicholsons Charles, der har været lidt for kreativ. 

   

  Blond-naiv

  Skæbnen vil, at George og Lisas veje krydses, og George flirter på livet løs. Mon det bærer frugt på længere sigt, og hvor lang tid skal den blond-naive Lisa egentlig bruge på at gennemskue, at Matty ikke har det, der skal til for at skabe et rigtig godt, gensidigt og varmblodet forhold?

   

  Krampagtigt overspil

  Komedien starter nogenlunde lovende med et par tilforladeligt kluklatter-morsomme scener. Jack Nicholsons allerførste scene er tilmed nogenlunde vellykket, men herfra går gassen af alle balloner, også Nicholson, der forfalder til krampagtigt overspil uden nogen føling for balance - sindbilledet på filmen.

   

  "Ej, hvor er du underlig!"

  Reese Witherspoon slår ny filmhistorisk rekord i antal "Ej, hvor er du underlig"-blikke. For hver gang hun kommunikerer med særligt Paul Rudds lidt kejtede George, kan hun ikke få normalitetens puslespil til at gå op i sit hoved, og så bliver der pande- og øjerynket til den helt store guldmedalje. I øvrigt er Paul Rudd den, der slipper bedst af sted i det håbløse manuskript.

   

  Gennemarbejdet sødladent

  Gennemarbejdet sødladent slæber "How Do You Know" sig af sted, mere og mere gumpetung og forfejlet udi besøgelsestidens bekendtskab. Komplet med Hans Zimmers flade og udspartlende musik, der sørger for lige dele romantisk candyfloss og komisk nutte-putte-stemning fra ende til anden.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, Komedie, Romantik, 121 min.

  Dansk titel: Alt hvad du har
  Instr: James L. Brooks Prod: Julie Ansell, James L. Brooks, Laurence Mark, Paula Weinstein Manus: James L. Brooks Foto: Janusz Kaminski Klip: Richard Marks; Tracey Wadmore-Smith Mus: Hans Zimmer