The Hollars (2016)

  En temmelig dysfunktionel familie rystes sammen, da moderen ud af det blå får konstateret en stor hjernesvulst.


  BITTERSØD KOMIK

  Skuespilleren John Krasinski spillefilmsdebuterer her som instruktør med et, må man nok sige, temmelig skabelonpræget "skævt og komisk/dramatisk" familieeventyr. Skabelonpræget på dén måde, at selvom filmen er netop skæv, er den samtidig skåret på samme indie-agtige kæp som talrige andre amerikanske film.

   

  Meget på hjerte

  Ikke desto mindre har "The Hollars" rigtig meget på hjerte. Det er historien om familien Hollar, far, mor og to voksne sønner, der er udfordret på flere felter. Og sammenholdet har næppe været stærkere, end da mor Sally får konstateret en hjernesvulst.

   

  Ingen nem udfordring

  Selvom det dér med at blive rystet sammen heller ikke er nogen nem udfordring. Det erfarer firkløveret med kærester, ekskoner mm. på den hårde måde hen ad vejen.

   

  Bittersød slagside

  Grundstemningen i "The Hollars" er komisk, naturligvis med en bittersød slagside, der er hæderligt forsøgt men langt fra gennemført troværdig. 

   

  Sødladent

  Samtidig er der alt for meget sødladenhed på banen, og det bliver i længden både for klistret og stereotypt til, at filmen kan blive ret meget andet end et underholdende skuldertræk.

   

  Pænt spil

  Skuespillet er pænt, bedst er den efterhånden sygehussengeliggende Margo Martindale i rollen som Sally Hollar, ligesom Richard Jenkins har gode scener som hendes husbond med let til tårer.

   

  Ren overflade

  Mindre gelinde går det for instruktøren selv: John Krasinski har den bærende rolle, og den bliver aldrig andet end overflade uden ridser i lakken.

   

  Alt for meget musik

  "The Hollars" er alt for musikunderlagt. Når ikke originalmusikken giver ekstra blus til det sødladne, sørger en langt stribe popsange for at sætte den "rette" stemning fra ende til anden.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2016, USA, Komedie, Drama, 88 min.

  Dansk titel: The Hollars
  Instr: John Krasinski Prod: John Krasinski, Ben Nearn, Tom Rice, Allyson Seeger Manus: Jim Strouse Foto: Eric Alan Edwards Klip: Heather Persons Mus: Josh Ritter