Everybody's Fine (2009)

  En enkefar har svært ved at samle sine børn og drager af sted for at besøge dem uanmeldt hver og en.


  ET HJERTE AF GULD

  Grundlæggende sødladen, men med hjertet på helt rette sted. Her er der grund til at blive hængende i selskab med en velspillende Robert De Niro i en kærlig og perspektiverende kontekst.

  Universel historie
  "Everybody’s Fine" fortæller en universel historie om kærlighedens smerte i en ikke helt almindelig kernefamilie. De Niro er enke-farmand Frank, der gerne vil se sine børn noget oftere og derfor har inviteret dem alle hjem til fælleshygge.

  Uanmeldt rundtur
  Men den ene efter den anden melder afbud, og Frank beslutter sig for at tage på uanmeldt rundtur med det offentlige gennem amerikanske landskaber.

  Et hjerte af guld
  Med et (medicineret) hjerte af guld mærker han de mange sus af dårlige eller gode undskyldninger fra de voksne børn, efterhånden som han kommer hjem til dem. Der er altid lige noget andet, de skal. Alligevel lønner rundturen sig, både for Frank og børnene – og måske samles de alligevel til jul.

  Skønne detaljer
  Det er i de mange skønne detaljer fra det virkelige hverdagslivs mange små og store skuffelser, at filmen for alvor brænder igennem. Her er De Niro kærkomment dygtig og har en af sine bedre roller i den sene karriere.

  Stof til eftertanke
  Men der er også stof til eftertanke i mødet med børnene, hvor særligt Kate Beckinsale og Sam Rockwell er troværdigt stresset-overfladiske som børn af en moderne trend.

  Moderne opdatering
  Filmen er baseret på Giuseppe Tornatores italienske familiedrama "Stanno tutti bene" fra 1990 og er en både moderne og mærkbart amerikaniseret opdatering.

  Fin balance
  Det er utvivlsomt både sentimentalt og en anelse sukret, men der er alligevel en meget fin balance mellem det sure og det søde, iblandet en vidunderlig humor som Robert De Niro formidler til perfektion. Der er en del pyssenysset musik undervejs, inklusive diverse popsange, men mange af scenerne får heldigvis også lov til at stå helt alene.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Drama, Tog på film, 99 min.

  Dansk titel: Everybody's Fine
  Instr: Kirk Jones Prod: Vittorio Cecchi Gori, Ted Field, Glynis Murray, Gianni Nunnari Manus: Kirk Jones Baseret på: filmmanuskript af Giuseppe Tornatore, Tonino Guerra og Massimo De Rita Foto: Henry Braham Klip: Andrew Mondshein Mus: Dario Marianelli
  Priser
  • GG-N - Bedste originale sang ("I Want to Come Home")