Red Dog (2011)

  En klog hund turnerer det meste af Australien rundt i en søgen efter sin ejer. På sin vej bliver den venner med de fleste på kontinentet.


  EN HUNDESAGA

  Nuttet, familievenligt og med komisk flair: "Red Dog" genfortæller den australske myte om hunden "Red Dog", der er både klog, trofast og kærlig, og som efterhånden kender de fleste vestaustraliere.

  Menneske- og hundeperspektiv
  Filmen er sød i ordets oprigtige betydning, og hunden Koko præsterer fænomenalt i hovedrollen. Der kredses om universelle temaer som venskab og sorg, set fra både menneske- og hundeperspektiv, uden at der forfaldes til det pyssenyssede.

  Visuel lækkerbisken
  "Red Dog" er samtidig en visuel lækkerbisken. Den røde farve er gennemgående fra hund til støvet landskab og tilbage igen - en jordbundet farveskala med masser af billedlig nærhed.

  Avanceret sorgtema
  De lidt større børn vil blive revet med af filmens relativt avancerede sorgtema, smukt og enkelt personificeret i et fortvivlet hundeansigt - små børn vil more sig over Red Dogs slåskampe med en ond kat, der nok skal lære venskabets kunst hen ad vejen.

  Stærkt sammenhold
  Sammenholdet er stærkt i den australske bush, og grovkornede arbejdere er helt enige om, at Red Dog har den allerstørste betydning for samfundet - og de giver hunden al den støtte, den har brug for i en svær tid. En støtte, der ikke kommer skidt tilbage.

  Fascinerende hundesaga
  Filmen er letløbende, men med nævnte dybere lag. En tåreperser for den letvædede, generelt en ganske fascinerende hundesaga.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, Australien, USA, Drama, Dyr på film, 92 min.

  Dansk titel: Red Dog
  Instr: Kriv Stenders Prod: Julie Ryan, Nelson Woss Manus: Daniel Taplitz Baseret på: bog af Louis de Bernières Foto: Geoffrey Hall Klip: Jill Bilcock Mus: Cezary Skubiszewski