The Expendables 3 (2014)

  En broget skare bedagede lejemordere tager kampen op mod et eksmedlem, der er blevet storforbryder uden samvittighed.


  POTENS FREM FOR ALT

  Sammenhængende film:
  The Expendables (2010)
  The Expendables 2 (2012)
  The Expendables 3 (2014)

  Den hidtil bedste "Expendables"-film har et fast jerngreb om roden på actiongenrens fornemste opgave: Uophørlig underholdning og velkoreograferet spænding (gerne overdrevet lige til smertegrænsen).

  Potens frem for alt
  Det er potens frem for alt, og Sylvester Stallone og co. har aldrig befundet sig så godt i "Expendables"-sammenhænge som i 3'eren. Her er skåret ned for fyldstof og dumme replikker og i stedet skruet betragteligt op for drivende saftig action, der slår gnister i alt fra valget af locations til de fascinerende stunts.

  En hård kamp
  Optaget i Rumænien og Bulgarien fortæller filmen historien om den hårdkogte lejemorder Barney Ross og hans hold af håndlangere, der denne gang tager kampen op mod en tidligere ven, der nu er blevet samvittighedsløs fuldtidskriminel.

  Den gamle garde
  Undervejs fyrer Barney sit pensionsduelige hold og bruger meget tid på at rekruttere yngre lejemordere. Men da først herlighederne spidser til, er det et held, at den gamle garde hellere end gerne melder sig frivilligt.

  Glimt i øjet
  Selv- og aldersironien ligger lige under overfladen uden at spille en hovedrolle. De gamle kan endnu og leverer varen med glimt i øjet. Ikke at skuespillet på nogen måde læner sig op ad store filmpriser, men Stallone, Schwarzenegger, Lundgren og alle de andre er helt med på, hvad "Expendables"-konceptet kan og vil.

  Bagudblæsning
  Fra filmens hektiske anslag blæses alle bagud, og der bliver ikke lagt fingre imellem i den bekostede og særdeles veltimede action, der varer ved til allersidste scene. Herligt med mindre fyldstof og mere af den ægte genrevare. Sådan skal en rigtig actionfilm tage sig ud.

  Helt efter bogen
  Helt efter bogen stopfyldt med svulstig fotografering, lyddesign og musik. I en genrefilm som "The Expendables 3" er det mere tilladt, særligt når selvironien spiller så central en rolle. Hele set up'et emmer jo af kitsch og kærlighed til actiongenren.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, USA, Action, Eventyr, Thriller, Komedie, 126 min.

  Dansk titel: The Expendables 3
  Instr: Patrick Hughes Prod: Avi Lerner, Danny Lerner, Kevin King Templeton, John Thompson Manus: Sylvester Stallone, Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt Foto: Peter Menzies Jr. Klip: Sean Albertson, Paul Harb Mus: Brian Tyler