Between (2015)

  13-årige Marco er både fanget mellem barndom og voksenliv og i sine forældres uhåndgribelige skilsmisse.


  TUNGE SVØMMETAG

  Enkel, ærlig og insigtsfuld halvtimelang kortfilm om 13-årige Marcos svære kvaler på tærsklen til at blive voksen og følsom. Ikke alene kæmper han en tung kamp mod sit eget biologiske teenageur - hans forældre er samtidig midt i en skilsmisse, og dén håndterer de alt andet end voksent.

   

  Drengedrømmenes væsen

  Filmen er præget af en jordnær fortællestil, der har fuld fokus på de (braste) drengedrømmes væsen. Kameralinsen afsøger Marcos ansigt i håbet om at finde en ydre løsning på de både hormonelle og følelsemæssige rutsjeture - men billederne bliver selvfølgelig i højere grad en spejling af drengens indre væsen.

   

  Bag de opmærksomhedssøgende øjne

  For hvad der gemmer sig bag de opmærksomhedssøgende øjne er åbenlyst, og det er filmens styrke, at den ikke hverken forklarer eller fortolker det ubalancerede 13-årige verdenssyn. Instruktør Flo Linus Baumann er helt på bølgelængde med det indre dramas væsen, og de mange muligheder, der ligger i at dreje en historie på antydningens kunst.

   

  Kejtet omgang med forældrene

  I den kejtede omgang med forældrene kommer drengens indre kaos for alvor til udtryk. Det store behov for en nærværende far bliver ikke mødt - faderen har for travlt med at være kirurg, så hvis drengen skal have "kvalitetstid" med ham, må han se ham operere.

   

  Den 13-åriges verden

  Bedre går det ikke med moderen, der ikke helt kender sin besøgelsestid i omgangen med sønnen. Flere gange træder hun ved siden af i situationer, hvor hun nok burde have bedre indsigt i den 13-åriges verden. En dramatisk tur med alt tøjet på i baghavens swimmingpool kan måske få hende til at vågne op.

   

  Er kærligheden svaret?

  Marco finder en mulig kilde til adspredelse, da den jævnaldrende Luna melder sig i hans unives, men er kærligheden svaret i hans omtumlede verden?

   

  Rolig, smuk fotografering

  Der er betagende lidt musik som narrativt virkemiddel. Styrken ligger i det fine spil - særligt fra de to teenagere - og den rolige, smukke fotografering med meget fin vekelsevirkning mellem nær- og totalbilleder i forførende lyssætninger.

     Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2015, Schweiz, Drama, Coming of Age, Teenagere, 29 min.

  Dansk titel: Between
  Instr: Flo Linus Baumann Prod: Rajko Jazbec Manus: Romana Friedli, Flo Linus Baumann Foto: Manuel Haefele Klip: Flo Linus Baumann; Aurora Vögeli Mus: Dominik Blumer
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation