All of Me (1984)

  En meget energisk mand inficeres af en syg kvinde, hvorefter hele hans ene halvdel styres af hende.


  OM AT BYTTE SJÆL

  Jakkesætsadvokaten Roger Cobb bliver sat på en temmelig særpræget opgave: En meget syg og samtidig stenrig kvinde planlægger en "sjæleskifteoperation" med en smuk, ung blondine. Uheldigvis får Roger ved et uheld den syge kvindes sjæl ind i sig, og hun har nu kontrollen over hans ene halvdel.


  Opfindsomt og plat
  Det bliver selvsagt til mange opfindsomme øjeblikke, men desværre også til ligeså mange platte. Af specielt morsomme scener kan nævnes den, hvori Rogers kæreste superstønnende påstår, hun altid har simuleret sine orgasmer - og den mærkeligt gryntende åndemaner, der efterligner ordlyde som en papegøje.

  Løber ud i sandet
  De forholdsvis få gange, man risikerer at ligge flad af grin, sætter skub i forventningerne, men handlingen løber ud i sandet - ikke mindst på grund af platte ultra-usandsynligheder som fx sjælevandringer gennem en tom skål.

  I sit komiske es
  Steve Martin er i sit komiske es i den krævende rolle, og han bærer bogstavelig talt filmens sjæl. Humoren er tilstede, men filmen er langt fra tilfredsstillende og samtidig i endeløse øjeblikke alt for amerikansk.

  Ubalancer
  Lily Tomlin er ikke noget helt dårligt bud på en modspiller til Steve Martin, men i rollen som den snobbede Edwina Cutwater er der ikke meget spræl til eftertanke. Så kan man selvfølgelig sige, at Steve Martin formidler Tomlins rolle gennem sin ene halvdel, men det hjælper ikke på filmens ubalancer.

  Mangler komisk overblik
  Carl Reiners iscenesættelse er ikke præget af det sikreste komiske overblik, og filmen forfalder alt for ofte til det uklædeligt lavkomiske. Samtidig sørger Patrick Williams' musik for en dræbende forudsigelig komediestemning, der lægger en stærk dæmper på al tænkelig tankevirksomhed. Både Steve Martin og Lily Tomlin nomineredes til en Golden Globe for deres parløbs-præstationer.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1984, USA, Komedie, Fantasi, 93 min.

  Dansk titel: Min bedre halvdel
  Instr: Carl Reiner Prod: Stephen Friedman Manus: Phil Alden Robinson Foto: Richard H. Kline Klip: Bud Molin Mus: Patrick Williams
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Tomlin)
  • GG-N - Bedste skuespiller (Martin)