Arthur 2: On the Rocks (1988)

  En drikfældig rigmand i ægteskabelige rammer.


  SKÆV HUMOR #2

  Sammenhængende film:
  Arthur (1981)
  Arthur 2 On the Rocks (1988)

  Stik imod alle nedsablinger findes denne efterfølger til den atypiske komedie "Arthur" ganske udmærket. Der er varme, humor og sprudlende skuespil nok i to’eren til at kaste endnu en gang effektiv underholdning i nakken på tilskueren.

  Lever rigmandslivet
  Den stinkende rige alkoholiker Arthur Bach (Dudley Moore) bor nu i en af sine seks luksusvillaer sammen med konen Linda (Liza Minnelli). Tiden går let med at køre rundt i limousine og drikke spiritus.

  Fjogede vittigheder
  Når muligheden er der, fyrer Arthur straks en fjoget vittighed af. Dén mand er bare fyldt med vitser! Man kunne tænke sig, det blev for meget i hele to film, men humoren er faktisk af overraskende høj og fredsommelig karakter.

  Barneglæde
  Linda beretter for Arthur, at en undersøgelse har vist, at hun ikke kan få børn, men hun vil gerne adoptere i stedet. Arthur er lun på idéen og insisterer på, at det skal være så snart som muligt.

  En ubegahelig nyhed
  De opsøger en vurderende koordinator (Kathy Bates i en desværre vammelsød birolle), der anslår, at parret har gode muligheder - trods Arthurs drikkeri. Men så kommer en meget ubehagelig nyhed...

  Fuld og på rulleskøjter
  Dudley Moore er fuldt ud tilfredsstillende, fuld og på rulleskøjter. Han har et vidunderligt kropssprog og en glad mimik, som det er svært at stå for. Til gengæld er Liza Minnelli temmelig slem og sukret og kun lige til at holde ud. John Gielgud medvirker i denne film i en betydelig mindre, men fin birolle.

  Med dedikation
  Holdet dedikerede filmen til den første films afdøde instruktør Steve Gordon, og Burt Bacharach har endnu engang leveret genretypisk musik.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1988, USA, Komedie, 108 min.

  Dansk titel: Arthur 2: On the Rocks
  Instr: Bud Yorkin Prod: Robert Shapiro Manus: Andy Breckman Foto: Stephen H. Burum Klip: Michael Kahn Mus: Burt Bacharach