A Bridge Too Far (1977)

  Ballade om 2. verdenskrigs uforligneligt mange nyttesløse aktioner.


  FANEN HØJT I TRE TIMER

  Effektfuld omend overlang og rodet krigsfilm, der er totalt proppet med stjerneskuespillere: For at nævne nogle stykker: Sean Connery, Gene Hackman, Anthony Hopkins, James Caan, Michael Caine, Laurence Olivier, Robert Redford og Liv Ullmann.

  Seks broer sikres
  Krigsfilmen fortæller den virkelige historie fra 2. verdenskrig om, hvorledes Montgomery og general Eisenhower ledte 35.000 allierede ind i Holland for at sikre de seks broer, der ledte til Tyskland.
   

  Kostede tusinder livet

  Herefter var det meningen, at en britisk styrke skulle køre det sidste stykke gennem Belgien til den sidste bro i Arnhem og ødelægge de tyske områder. Men så vel gik det slet ikke. Aktionen kostede tusinder livet, og efterfølgende fik den meget ringe betydning for krigens udvikling.

  Bang-bang hviin
  "A Bridge Too Far" skildrer denne aktion i eksplossions-fyldige sekvenser, hvor hver ny sidehistorie ledes af en stjerneskuespiller. Bang-bang hvin: Sean Connery, bang-tju-bang: Gene Hackman, sjask-booom: Robert Redford, hviiiiiiiiiiiin kroooosj: Anthony Hopkins.

  Mange kendte spillere
  Det er da underholdende at se så mange kendte skuespillere, men de har ikke rigtig noget at gøre i denne film, især da ikke Anthony Hopkins og Robert Redford.

  Umuligt at følge med
  Det kan være helt umuligt at følge med i historien, der fliks-flakser på kryds og tværs af Europa. Ti-tyve forskellige generaler og nogle oberster i en jeep er det ene øjeblik dér, hvor de åbenbart er ved at planlægge dét, det næste øjeblik hér, hvor de tydeligvis er i færd med at bombe et par broer.

  Guf for øjet
  Det er alt sammen mægtig guf for øjet, men det er ikke den store underholdningsværdi for resten af legemet, der efterhånden klasker sammen ind over popcornene. Og når så filmen oven i købet er knap 3 timer lang, så kniber det!

  Sødsuppet musik
  John Addisons musik er så frygtelig sødsuppet, at man krummer tæer og fingre og får gåsehud.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020