Coma (1978)

    En kvindelig læge erfarer, at en gruppe læger lader hånt om al moral og fornuft og foretager ækle eksperimenter med patienter.


    SKRÆMMENDE UNIVERS

    Gennemført nervepirrende og voldsomt spændende thrillergys med Genevieve Bujold i hovedrollen som doktor Susan Wheeler. Til sin store skræk erfarer hun, at nogle læger på hendes sygehus med fuldt overlæg sender patienter i en dyb koma med døden til følge.

    Noget er galt
    Filmen begynder ellers ganske stilfærdigt som en almindelig kærlighedskrise mellem Dr. Wheeler og Dr. Mark Bellows. De elsker hinanden, men kan alligevel ikke holde hinanden ud. Men snart er vi vidner til en tilsyneladende ganske almindelig operation på sygehuset; en ung kvinde skal have foretaget en abort.

    Op på mærkerne
    Under operationen sker der noget med kvinden, og hun vågner aldrig op igen. Den unge kvinde var Susan Wheelers bedste veninde, og det får hende op på mærkerne.

    På liv og død
    Hun indleder på egen hånd en omfattende undersøgelse, der fører hende ind i hospitalets hemmeligheder og afslører grufulde ting, der ikke er til at fatte. Det bliver en hård og nervepirrende kamp på liv og død for Susan at få afsløret lægernes vanvittige "eksperiment".

    Total sterilitet
    "Coma" er god til at føre tilskueren ind i sit skræmmende univers. Uhyggen er i høj grad koncentreret om det store sygehus og et endnu større laboratorium, der i en total sterilitet og helt ubeskrivelig kulde fremstår som døden personificeret - godt hjulpet på vej af Jerry Goldsmiths balanceret anvendte, angstkrybende musik.

    Flotte billeder
    Michael Crichton instruerer med en fantastisk kunstnerisk udfoldelse, hvor kameraet i maleriske og flot komponerede billeder formidler frygten og angsten overbevisende.

    Blændende Bujold
    Genevieve Bujold er blændende i hovedrollen - en undervurderet kvinde som stor helt, mens Michael Douglas' rolle fuldstændig blegner under Bujolds dominans.



    Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024