Conspiracy Theory (1997)

  En lidt mærkværdig mand forudsiger brutale hændelser og overbeviser efterhånden en kvindelig advokat.


  PARANOID ELLER FORUDSEENDE?

  Den garvede instruktør Richard Donner og hans ofte benyttede skuespiller Mel Gibson slår sig atter sammen i dette først særprægede, siden banale spændingsdrama.

  Dommedagsteorier
  Under filmens utroligt smukke opening credits præsenteres vi for den temmelig skøre taxachauffør Jerry Fletcher, der har dommedagsteorier om snart sagt enhver avishistorie. Dem udbreder han til sine taxakunder og hjemmefra ved at udsende nyhedsbladet 'Conspiracy Theory'.

  Over-paranoia
  Der er bare ingen, der tror ham, hvilket man ikke kan bebrejde dem. Jerry Fletcher virker til at være en helt igennem over-paranoid type, forvirret, håbløst ukoncentreret og utrætteligt ivrig.

  Taknemmeligt offer
  Men Jerry har fundet et taknemmeligt offer i advokaten Alice Sutton, der, om ikke andet, lytter til hans teorier. Men en dag viser det sig, at Jerry har fået ret. I hvert fald hvis man skal dømme efter de 'henvendelser' han får fra CIA, FBI og andre jakkesætsklædte.

  På evig flugt
  Jerry er nu på evig flugt, fordi han har ramt plet med en af sine sammensværgelsesteorier. Og mens Jerry flygter, bilder FBI Alice Sutton ind, at det var Jerry der i sin tid slog hendes far ihjel. Nu hjælper Alice FBI i stedet for at hjælpe Jerry, men er det nu også det rigtige?

  Fart over feltet
  Der er fart over feltet fra begyndelsen. Men det er den første time, der fænger mest. Her ved man nemlig endnu ikke, hvor skør Jerry Fletcher er.

  Uoriginal action
  Mel Gibson leverer en fin præstation, og man morer sig virkelig over hans systematiske indretninger - samt hans ustrukturerede talestrøm. Møderne mellem Jerry og Alice er også herlige, i hvert fald inden den noget uoriginale action begynder at få overtaget i historien.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024