Death in Brunswick (1990)

  En mands rodede tilværelse bliver yderligere kompliceret, da han starter nyt arbejde i et køkken.


  MOR KOMMER HJEM...

  En særpræget australsk film, der ikke er at finde i ret mange amerikanske eller britiske filmguides: "Death in Brunswick" leger frit med en klassisk historie om en mand, der må grueligt meget igennem, før han finder lykken.

  Mor kommer hjem
  Sam Neill spiller denne mand, der bor alene i et rodet hus i den lille australske by Brunswick. Bortset fra når hans mor kommer og bor hos ham (og det gør hun næsten hele tiden).
   

  Kok(s) i kælderen

  Han får et job som kok i kælderen under et tvivlsomt værtshus, hvor køkkenmedhjælperen er hæler og stofmisbruger, og hvor indehaveren er en omvandrende voldskæmpe med langt mere overarm end hjerne.

  Gengældt forelskelse
  I baren møder han Sophie, en smuk 19-årig kvinde, som han prompte forelsker sig i – og det er gengældt. Der skal ikke gå ret mange arbejdsdage, før de to har været på skibsbriksen.

  Uheldigt mord
  Men det er åbenbart slet ikke meningen, at det skal gå godt. Efter at barindehaveren har banket køkkenmedhjælperen sønder og sammen, tror køkkenmedhjælperen, at det er kokken, der har meldt ham for hans hæleri...

  Spændende og veldrejet
  "Death in Brunswick" er spændende og vellavet – og samtidig en anelse komisk. Vores uheldige helt kommer ud for den ene ulykke efter den anden: Han bliver forfulgt af barindehaveren og hans tunge drenge, han bliver afvist af Sophie, der efter pres fra sin far har indvilliget i at gifte sig med barens sleske dario.

  Begavet film
  Det er en begavet film, som instruktør John Ruane har stykket sammen. Den er meget intens, og skuespillet slår gnister. Sam Neill er perfekt i den "snavsede" hovedrolle.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1990, Australien, Komedie, Krimi, Thriller, Teenagere, 102 min.

  Dansk titel: En dreng med succes
  Instr: John Ruane Prod: Timothy White Manus: John Ruane, Boyd Oxlade Foto: Ellery Ryan Klip: Neil Thumpston Mus: Philip Judd
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation