Get Shorty (1996)

  En hårdkogt mafiaboss slår sig sammen med en filmproducent.


  PLETVIS FESTLIGT

  Denne publikums- og anmelderdarling er i realiteten blot en pletvis festlig komedie med en (vanligt) flødebollet John Travolta, der til film-lejligheden er blevet udstyret med en hård skal. Han skal nemlig agere hårdkogt mafiaboss-hader i rollen som den nybagte filmproducer, Chili Palmer.
   

  Stjerneskuespillere

  Stjerneskuespillere Veteraninstruktør Barry Sonnenfeld har til "Get Shorty" samlet en ganskew imponerende hær af stjerneskuespillere, der ud over Travolta tæller bl.a. Gene Hackman, Rene Russo og Danny DeVito.

  Farina er filmens stjerne
  Dennis Farina er dog filmens store stjerne, han udgør det stærkeste kort i rollen som den lidt klodsede Ray "Bones" Baroni.

  Hurtigt ude af systemet
  Som helhed er "Get Shorty" fair underholdning, men det er bestemt også en film, der er ekstremt hurtigt ude af systemet bagefter.

  Mafia-komiske begivenheder
  Det er svært at forstå, hvordan man har kunnet presse en Golden Globe ud af Travoltas hovedrollepræstation. John Luries musik overhælder de mafia-komiske begivenheder med pænt meget sovs. James Gandolfini har en herlig lille optræden som Bear.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1996, USA, Komedie, Krimi, Thriller, 100 min.

  Dansk titel: Get Shorty
  Instr: Barry Sonnenfeld Prod: Danny DeVito, Michael Shamberg, Stacey Sher Manus: Scott Frank Baseret på: Roman af Elmore Leonard Foto: Don Peterman Klip: Jim Miller Mus: John Lurie
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering
  • GG - Bedste skuespiller (Travolta)
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste manuskript