Heaven's Prisoners (1996)

  En ganske almindelig mand får sit liv ødelagt og drages ind i et livsfarligt spil med faretruende narkobagmænd.


  HÆVN UDEN VARIATONER

  HÆVN - for alt i verden og for enhver pris. Det er temaet i Phil Joanous dramatiske thriller "Heaven's prisoners".

  Smukt anslag
  Det begynder lovende med et uhyre spændende og smukt komponeret anslag, hvor et lille passagerfly styrter i havet lige ved siden af den fallerede politimand Dave Rovicheauxs lystbåd.
   

  En tragedie

  Han og konen Annie skulle ellers lige til at gå til den på frækkeste vis, men nu pumper adrenalinen nødvendigvis i helt andre baner: Dave hopper i dykkerdragten, men det lykkes ham kun at redde en lille pige fra det synkende fly.

  Fuld af forventning
  Resten af besætningen er druknet. Så sker der sådan set ikke rigtig mere lige med det samme, og man sidder spændt og fuld af forventning efter den spændende begyndelse.

  Klichépræget
  Men det skal ikke vare længe, før historien viser nye og klichéprægede sider. Nu starter nemlig en væmmelig sag: Grumme bagmænd har en finger med i spillet, og pigen fra flyet er en vigtig brik i spillet.

  Grumme bagmænd på spil
  Narkosmugling er et af hovedtemaerne, og Dave bliver nødt til atter at trække i sin politiuniform. Langsomt begynder brikkerne at falde på plads, men i takt med at Dave nærmer sig sandheden, begynder bagmændene også at tage drastiske metoder i brug, som burde kunne lukke munden på politimanden.
   

  Bløde og hårde drejninger

  Alec baldwin spiller heldigvis overbevisende i den ret dominerende hovedrolle. Den bløde og humane del af historien er relativt vedkommende. Desværre er den hårde og overdrevene del af historien meget ødelæggende for filmen.

  Usandsynlige hævntemaer
  Hævntematikken er, ud over at være ækel, også vildt usandsynlig. Når det rigtig går løs, anvendes snart sagt alle action-klichéer med latterlig overbevisning.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1996, USA, Storbritannien, Thriller, Mystik, 127 min.

  Dansk titel: Heaven's Prisoners
  Instr: Phil Joanou Prod: Leslie Greif, André E. Morgan, Albert S. Ruddy Manus: Harley Peyton, Scott Frank Baseret på: roman af James Lee Burke Foto: Harris Savides Klip: William Steinkamp Mus: George Fenton