The Hotel New Hampshire (1984)

  En meget sammentømret familie vælger at drive et hotel, og her kommer alle de usunde forhold rigtig frem.


  INSPIRERET FORTÆLLING

  Det er gevaldigt, så underlige familier, der findes - i hvert fald i forfatteren John Irvings univers. Det har instruktøren Tony Richardson forsøgt at skildre på film, og resultatet er ganske vellykket og ikke helt uden overraskelsesmomenter.

  Intime søskende
  "Hotel New Hampshire" er navnet på dét hotel, som en amerikansk familie vælger at drive. Familien er meget nært knyttet, måske tættere end sundt er. Filmen er mestendels oplevet fra et jævnaldrende søskendepars synsvinkel. De er meget frisindede og taler om alt med hinanden, også selvom de er dreng og pige.

  Lurende katastrofer
  Der ligger mange katastrofer og lurer rundt om hjørnerne, men den lille familie klarer sig forbavsende godt igennem alle skærene - måske en anelse utroværdigt og samtidig et af filmens svage punkter.
   

  Lykken står den kække bi

  Da det begynder at gå trægt i USA, rejser hele familien til Europa for at gøre lykken der. Lykken står som bekendt den kække bi, men man kan diskutere, om denne families metoder for at opnå lykke er helt reglementerede. Døm selv.

  Rigtige charmetrolde
  I de unge hovedroller folder Jodie Foster og Rob Lowe sig ud som rigtige charmetrolde, mens Beau Bridges, Wilford Brimley, Nastassja Kinski og Dorsey Wright yder imponerende voksen-assistance.

  Hurtigt glemt
  "The Hotel New Hampshire" er mindeværdig på grund af sin meget særprægede historie, der er frisindet og inspireret. Men alligevel mangler der samling på begivenhederne, og man når aldrig rigtig at føle noget for filmen. Således er den forbavsende hurtigt glemt.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1984, Storbritannien, Canada, USA, Komedie, Drama, Teenagere, Børn på film, Dyr på film, 105 min.

  Dansk titel: The Hotel New Hampshire
  Instr: Tony Richardson Prod: Neil Hartley Manus: Neil Hartley Baseret på: roman af John Irving Foto: David Watkin Klip: Robert K. Lambert Mus: Jaques Offenbach, Raymond Leppard