The Door in the Floor (2004)

    En berømt børnebogsforfatter hyrer en ung mand til at assistere sig hen over en sommer. Samtidig kæmper forfatteren med et kæntrende ægteskab.


    INTERESSANT IRVING-FILMATISERING

    Forfatteren John Irvings populære bøger bliver ofte til Hollywoodfilm, således også hans "A Widow for One Year", der på film har fået den lidt mere hemmelighedsfulde titel, "The Door in the Floor".
     

    Tid til fordybelse

    Jeff Bridges og Kim Basinger spiller begge fint og afdæmpet i en film, der bestemt ikke bevæger sig hurtigt, men tager sig tid til fordybelse og personkarakteristika. Det er både filmens styrke og svaghed, at den er grundig i sine menneskeskildringer. Instruktør Tod Williams får stærke og mindeværdige scener ud af de intime samværs- og diskussionsscener, men man efterlyser en billedlig og stemningsmæssig kontrast, der kunne have fremdrevet mere bevægelse i historien.
     

    Humørsvingende

    Den berømte børnebogsforfatter Ted Cole (Bridges) hyrer en ung mand til at assistere sig over sommeren. Den unge mand (Jon Foster) falder straks for Coles smukke kone, Marion (Kim Basinger), der tuller deprimeret rundt i sin egen verden og forsøger at lægge sin utro og humørsvingende mand bag sig.
     

    Jomfrueligt begær

    Den jomfruelige knægt øjner en chance for også at "assistere" forfatterens kone – på helt andre felter – og således bliver den unge Eddie på flere områder Cole-parrets samlingspunkt dén sommer.



    Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2004, USA, Psykologisk drama, Romantik, Teenagere, 111 min.

    Dansk titel: Døren i gulvet
    Instr: Tod Williams Prod: Anne Carey, Michael Corrente Manus: Tod Williams Baseret på: romanen "A Widow for One Year" af John Irving Foto: Terry Stacey Klip: Affonso Concalves Mus: Marcelo Zarvos