Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

  En eventyrer må sin far til undsætning, inden han kan kaste sig over sit farefulde togt i kamp mod nazisterne.


  TOPMÅL AF EVENTYRLIGHED

  Sammenhængende film:
  Raiders of the Lost Ark (1981)
  Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)
  Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
  Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

  Instruktør Steven Spielberg lovede i 1989, at "Indiana Jones and the Last Crusade" skulle blive den sidste film om eventyrerens bedrifter. Desværre, fristes man til at sige, for med denne film har han taget et stort skridt i den rigtige retning.

  Vild befrielse
  Indiana Jones erfarer, at hans gamle far Dr. Henry Jones sidder indespærret i Europa. De tyske nazister har et fast greb i ham. Men dog ikke fast nok til at forhindre Indiana Jones i at springe gennem vinduet og befri ham.

  Eventyr for alvor
  Herefter begynder eventyret for alvor. Nu er Indiana og faderen på jagt efter en del af en vigtig inskription, sandsynligvis gemt under Venedigs gader. Til at hjælpe sig får Indiana den blonde skønhed Dr. Elsa Schneider.

  Effektiv film
  Det er en effektiv film på næsten alle leder og kanter, stykket sammen af Spielbergs sædvanlige stab. Douglas Slocombe som fotograf: Smukke billeder, kamerature, vinklinger og lyssætninger, Michael Kahn som klipper: Veltimede klip med god variation i tid og rytme, John Williams som komponist: Markante, stemningsskabende temaer og rytmiske underbyggelser til de utallige actionsekvenser.
   

  Nyd i fulde drag

  Læn dig tilbage og nyd i fulde drag. Det er i sandhed en underholdende eventyrfilm! Og minsandten om ikke Spielberg har brudt sit løfte og nu har drejet den fjerde film om Indiana.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1989, USA, Eventyr, Action, Fantasi, Krig, Tog på film, 127 min.

  Dansk titel: Indiana Jones og det sidste korstog
  Instr: Steven Spielberg Prod: Robert Watts Manus: Jeffrey Boam Foto: Douglas Slocombe Klip: Michael Kahn Mus: John Williams
  Priser
  • AAN - Bedste musik
  • AAN - Bedste lyd
  • AA - Bedste lydeffekts-klipning
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Connery)