Lethal Weapon 2 (1989)

  Et kompetent og humordrevet politmakkerpar drøner storbyen rundt i jagten på slemme bagmænd.


  I DET DØDBRINGENDE FELT

  Sammenhængende film:
  Lethal Weapon (1987)
  Lethal Weapon 2 (1989)
  Lethal Weapon 3 (1992)
  Lethal Weapon 4 (1998)

  Det andet barn af fire i Richard Donners dødbringende quadrologi, hvori to vidt forskellige politimænd udsættes for farlig spænding næsten konstant. Tilskueren får i hvert fald underholdning for alle pengene, for der er fart over feltet fra første sekund og lige til sidste blodsdråbe.

  Gennem ild & vand
  Martin Riggs og Roger Murtaugh danner par i politihenseende, og de går sammen gennem ild og vand for at (forsøge at) standse Los Angeles' kriminalitet.
   

  En større narkoring

  I dette andet kapitel er de på sporet af en større narkoring, der arbejder under dække af internationalt diplomati. Efterhånden som Riggs og Murtaugh finder ud af, hvordan sagen hænger sammen, udsættes de også for mere og mere umenneskelig psykisk tortur.

  Bombe under toilettet
  Murtaugh må sidde rigtig længe på toilettet, da han finder ud af, at en bombe er placeret under det, og Riggs' helt nye kæreste bliver koldblodigt myrdet. Nu vil Riggs have hævn, og hans ustyrlige raseri bevirker i et pludseligt udbrud, at de fleste skurke med ét elimineres. Men de største og mest sleske bagmænd står stadig tilbage, parat til en spændende kamp i filmens klimaks.

  Medrivende action
  "Lethal Weapon 2" er medrivende action, der har en stærk actionkomisk udstråling. Historien byder på masser af troværdig dramatik, der ofte er krydret med originale sidehistorier, der på en tilpas uforudsigelig måde supplerer det forudsigelige. Der er både humørfyldte, oprigtigt morsomme scener men i høj grad også dem, der er dystre, nedtrykte og psykologisk udfordrende.

  Fart over feltet
  At der er fart over feltet hele tiden bevirker på bedst tænkelige måde, at man glemmer alt omkring sig. De få klichébomber, der uundgåeligt gemmer sig, fortrænges relativt nemt i det tempofyldte set up.

  Surt & sødt
  Riggs' og Murtaughs partner- og venskab er skildret på en både festlig og sørgmodig måde, og det er denne medrivende blanding af surt og sødt, der højner filmen. Samtidig er filmen tæt pakket i "fløjlsbløde" billeder og fremragende klip, domineret af balanceret surround sound og bastant musik af Michael Kamen.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1989, USA, Action, Komedie, Krimi, Thriller, 109 min.

  Dansk titel: Dødbringende våben 2
  Instr: Richard Donner Prod: Richard Donner, Joel Silver, Steve Perry, Jennie Lew Tugend Manus: Jeffrey Boam Foto: Stephen Goldblatt Klip: Stuart Baird Mus: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn
  Priser
  • AAN - Bedste lydeffektsklipning