3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Lethal Weapon 4
Et umage men tæt knyttet politimakkerpar tørner atter sammen i deres alternative kamp mod kriminaliteten.
LIVGIVENDE ACTIONHUMOR 4

Sammenhængende film:
Lethal Weapon (1987)
Lethal Weapon 2 (1989)
Lethal Weapon 3 (1992)
Lethal Weapon 4 (1998)

Den herligt originale humor og de kolossale mængder af vidunderlig action er med denne fjerde og sidste film i serien tilbage.

Martin Riggs har udviklet sig en del i positive retning siden den første film, hvor han var på randen af selvmord. Nu har han langt om længe fundet sig selv, og som et slags bevis på dette venter kæresten en krøltop, og tanken om at gifte sig igen virker ikke længere så fjern for den flyvske betjent.

Actionmættet anslag
Det er dog først et godt stykke inde i filmens actionmættede anslag, at Martin får nyheden at vide af sin kollega Roger Murtaugh. Mens kuglerne flyver de to om ørerne, råber Roger nyheden til Martin, og den chokerede Martin kan så tilpas give igen med samme mønt: Rogers datter venter sig, men med hvem, det får Roger ikke at vide..

Så der er fra starten lagt op til et lidt anderledes romantisk moment i actionhistorien, men heldigvis overskygges den fænomenale actionunderholdning aldrig af disse sidespring. Højst forklædt i befriende humor.

Kinesiske terrorister
Filmen koncentrerer sig som ventet om en voldsom forbrydelse, som det er op til Riggs og Murtaugh at få gjort noget ved. Denne gang er det en flok væmmelige kinesiske terrorister med den iskolde karateudøver Wah Sing Ku som uudslukkelig morder.

Wah Sing kunne ikke holde nallerne fra falskmøntneri og ulovlige våbenbesiddelser. Derfor skal han fanges. Men da han heller ikke kan holde sig fra blodige mord og hensynsløse karatespark, så er den eneste måde at komme af med ham på at udradere ham fuldstændig. Men det er langt fra let..

Overfriske vitser
Joe Pesci er med igen som den rapkæftede pain-in-the-ass Leo Getz, og han udgør et friskt pust mellem (og somme tider i) de vilde actionstunder. Til gengæld kunne man godt have været komikeren Chris Rocks platte og overfriske vitser foruden.

Jet Li er en mægtig ækel og troværdig skurk, og Rene Russo befriende usukret som Martin Riggs' gravide kæreste.
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Lethal Weapon 4

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Dødbringende våben 4
Instr: Richard Donner Prod: Richard Donner, Joel Silver  Manus: Channing Gibson  Foto: Andrzej Bartkowiak  Klip: Frank J. Urioste, Dallas Puett  Mus: Eric Clapton, Michael Kamen, David Sanborn  
Medvirkende:
Mel Gibson (Martin Riggs)
Danny Glover (Roger Murtaugh)
Rene Russo (Lorna Cole)
Joe Pesci (Getz)
Chris Rock (Det. Lee Butters)
Richard Libertini (Rabbi Gelb (ikke krediteret))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.