Lethal Weapon 3 (1992)

  En uges tid før en politibetjents pension sker der actionmættede sager, som kræver fuld koncentration.


  TEMPOFYLDT

  Sammenhængende film:
  Lethal Weapon (1987)
  Lethal Weapon 2 (1989)
  Lethal Weapon 3 (1992)
  Lethal Weapon 4 (1998)

  Der er skruet lidt ned for blusset i denne tredje film om det umage politimakkerpar Riggs og Murtaugh. Underholdningsværdien er stadig høj, og ind imellem er der også noget at grine ad, men det er bare ikke lige så sprudlende opfindsomt, som vi er blevet vant til gennem de to første film i serien.

  Actionmættede prøvelser
  Der er otte dage til Murtaugh skal på pension, og han ønsker selvsagt ikke at blive rodet ud i de helt store sager i sin sidste arbejdsuge. Men han kommer hurtigt på helt andre tanker, da en tidligere politibetjent og nuværende våbensmugler sætter makkerparret på actionmættede prøvelser. Og hvis der skulle mangle lidt spænding et øjeblik, så skal Riggs sædvanen tro nok sørge for at skabe den med det samme..

  Store skænderier
  Det er morsomt at se Riggs møde sin kommende kæreste Lorna Cole. De opfører sig utrolig barnligt overfor hinanden og skændes i ét væk, lige indtil de ved et tilfælde kommer til at sammenligne ar fra tjenestetidens mange skuddueller. Det ender selvsagt i elskov.

  En lille røvslikker
  Joe Pesci er med igen og udfylder sin rolle som møgirriterende lille røvslikker perfekt. Han er virkelig i hopla, også i sit hverv som ejendomsmægler. Kan man forestille sig en mere overfrisk og utroværdig mægler?

  En sort nedtur
  Denne gang er det Murtaughs tur til at gennemgå en nedtur. Efter at have skudt en af sin søns venner, føler han sig meget skyldig og lukker af. Måske er det en fin variation med det lille mellemspil, hvor Murtaughs krise skal bearbejdes, men det kommer aldrig op på siden af dén barske og troværdige krise, som Riggs gennemgik i den første film i serien.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1992, USA, Action, Komedie, Krimi, Thriller, 113 min.

  Dansk titel: Dødbringende våben 3
  Instr: Richard Donner Prod: Richard Donner, Joel Silver Manus: Jeffrey Boam, Robert Mark Kamen Foto: Jan De Bont Klip: Robert Brown, Battle Davis Mus: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn