My Name Is Joe (1998)

  En besværet eksalkoholiker møder den store kærlighed, men har svært ved at holde på den.


  NÆRVÆRENDE SKOTSK DRAMA

  I en forstad til Skotlands største by Glasgow bor den forhenværende alkoholiker Joe. Han er arbejdsløs men arbejder ihærdigt for at holde sig alkoholfri og føre en nogenlunde anstændig tilværelse. Joe har samlet en broget flok yngre mænd til et fodboldhold, og holdet er som en familie for ham.
   

  Hurtigt på kærlighedskurs

  En dag møder Joe fødselslægen Sarah Downie, og de to kommer ret hurtigt på kærlighedskurs. Men det er ikke helt let for Joe at fortælle Sarah om den dystre fortid med alt drikkeriet, og hvad det førte med sig.

  Lykken findes
  Alt tyder dog på, at Joe har fundet lykken med Sarah. Men han har åbenbart ikke lov til at glæde sig for længe ad gangen. En af fodboldknægtene, Liam, har rodet sig ud i et dumt mellemværende med byens narkogangster.

  Er løbet kørt?
  Liam selv er ellers stoffri efter et længere misbrug, mens hans kone er på sprøjten trods barnet på tre år. Joe ser ingen anden udvej end at hjælpe Liam ud af suppedasen ved at køre et par læs narkotika til byen. Men da Sarah finder ud af Joes hemmelighed, går hun helt i spåner. Joe må kæmpe en hård kamp for at vinde hende tilbage. Spørgsmålet er, om løbet er kørt.

  Lige i hjertet
  "My Name is Joe" rammer lige i hjertet med sin nærværende og oprigtige fortællestil. Man har ikke svært ved at identificere sig med Joe, og hans op og -nedture påvirker således også tilskueren.

  Gråt & nedtrykt
  Filmen er dejligt rolig og dvælende men bliver aldrig kedelig. Skuespillet rummer så dybtfølte og sjælfulde styrker, at det i sig selv er blændende. Den grå og nedtrykte bydel, filmen udspiller sig i, er en effektivt stemningsskabende kulisse.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Drama, Romantik, 100 min.

  Dansk titel: My Name Is Joe
  Instr: Ken Loach Prod: Rebecca O'Brien Manus: Paul Laverty Foto: Barry Ackroyd Klip: Jonathan Morris Mus: George Fenton
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BD - Bedste ikke-amerikanske film
  • CAN - Bedste skuespiller (Mullan)
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering
  • RB - Bedste ikke-amerikanske film