Olsen-banden ser rødt (1976)

  Olsen-banden har fundet partituret til Elverhøj-Ouverturen frem, da de bryder gennem Det Kongelige Teaters vægge.


  FORBRYDELSE BETALER SIG IKKE #8

  Sammenhængende film:
  Olsen-banden (1968)
  Olsen-banden på spanden (1969)
  Olsen-banden i Jylland (1971)
  Olsen-bandens store kup (1972)
  Olsen-banden går amok (1973)
  Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)
  Olsen-banden på sporet (1975)
  Olsen-banden ser rødt (1976)
  Olsen-banden deruda' (1977)
  Olsen-banden går i krig (1978)
  Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
  Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
  Olsen-banden over alle bjerge (1981)
  Olsen-bandens sidste stik (1998)
  Olsen banden junior (2001)

  "Olsen-banden ser rødt" er absolut en af de allerbedste af de fjorten film. Ikke alene fungerer historien meget overbevisende, der er også så megen herlig humor forbundet til den perfekte tekniske timing.

  En klassiker
  Det er en nok den af filmene, man husker bedst. Sekvensen fra Det kongelige Teater er en klassiker i den danske filmskat, men figurerne Egon, Benny, Kjeld og Yvonne virker på en eller anden måde også fuldbyrdede i denne film. Der er ingen kritikpunkter til skuespillet, det er genialt og skidegodt. Da Egon kommer ud af fængslet, har han en plan. Men det er ikke en plan, der kan indbringe banden millioner men derimod sølle 15.000 kr.

  Uhyggelige kældergange
  Egon ved lige nøjagtig hvordan han, Benny og Kjeld skal få fat i en kostbar, tusind år gammel vase. De tager ud til en fornem baron, der bor på et enormt slot med et virvar af uhyggelige kældergange. Det er gennem disse gange, at banden skal komme ind. Naturligvis går det galt et par gange, inden det lykkes for banden, men det betyder jo heldigvis mere herlig underholdning.
   

  Diskrete kokke

  Blandt andet skal Kjeld og Benny klæde sig ud som kokke og indgå diskret i et hold af kokke, der er hyret til at bespise en hel hær af grever og baroner, der er samlet på slottet. Chefkokken spilles hér mesterligt af Buster Larsen. Og så skal vi selvfølgelig et smut i Det kongelige Teater, hvor banden til tonerne af Kuhlaus "Ouverture til Elverhøj" hamrer, banker og sprænger sig frem til den føromtalte vase.

  Enestående
  Det er den mest populære og på tv oftest genudsendte film i serien, og med god grund. Timingen er uovertruffen, og mange af scenerne rummer en uafrystelig komisk magi, der er enestående for dansk humor.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024