One Good Cop (1991)

  En god og lovlydig strømer må grueligt meget igennem, både på jobbet og hjemmefronten.


  REN GENRESTANDARD

  "One Good Cop" er på én gang drønforudsigelig og temmelig overraskende, men den bliver aldrig spændende - dertil er historien for snæver og uinteressant.

  Anti-action-politifilm
  Michael Keaton har en god rolle i denne anti-action-politifilm, hvor han som den livstruede betjent Artie Lewis må se sin bedste ven og makker gennem otte år skudt. Makkeren efterlader tre pigebørn, idet hans kone allerede længe inden er død.
   

  Livstruende politisager

  Lewis vil frygtelig gerne tage sig af dem, og især vil hans kone, men de bor i en meget lille lejlighed, så de har planer om at få dem anbragt på en anstalt. De fleste dage på arbejdet udsættes Lewis for livstruende sager, men han er en betjent af den "rette støbning" og overlever modsat sin makker, der kastede sig ud i en heltedådig men uklog skudduel.

  Et dobbeltliv
  Og når han kommer hjem til konen, vil han helst ikke tale om sin dag, hellere bare glemme den og leve et dobbeltliv, hvor den anden del er privatlivet. Heywood Gould instruerer præcist, fotograferingen er rimelig intelligent med nogle rigtig gode detaljer, og skuespillet er næsten hele vejen igennem pænt.

  Få intense actionscener
  "One Good Cop" er en forholdsvis stillestående film med få intense og vellavede actionsekvenser. Hvis resten af handlingen havde været ligeså intens og særpræget med den særlige karakter hvilende over sig, så ville filmen have været bedre. Der er alt for mange standard-klichéer til, at filmen bliver bare nær så god.



  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1991, USA, Action, Krimi, 105 min.

  Dansk titel: En god strømer
  Instr: Heywood Gould Prod: Laurence Mark Manus: Heywood Gould Foto: Ralf Bode Klip: Richard Marks Mus: David Foster, William Ross