The Package (1989)

  En slem forbryder skal eskorteres af en garvet militærmand, men forbryderen har ikke i sinde at opføre sig pænt.


  KRIGSLIDERLIGE KLICHÉER

  Banal actionthriller om militærpolitisk korruption og om karrieresoldaten Johnny Gallagher, der i en livsfarlig krise genfinder sin ekskone.
   

  Lovende start

  "The Package", der har fået den misvisende danske titel "Manden fra Berlin", starter ganske lovende, men bedst som den burde udvikle sig i en spændingseskalerende og uforudsigelig retning, daler niveauet væsentligt, og den ene overdrivelse og tåbelighed afløser den anden.

  Farlig militærmission
  Johnny Gallagher har været på farlig militærmission i Berlin, da han pludselig får til opgave at følge fangen Thomas Boyette tilbage til USA. Men Gallagher narres og slås ned i lufthavnen, så Boyette kan flygte.

  Krigsliderlige bagmænd
  Boyette bliver godt betalt af en række krigsliderlige bagmænd, der ønsker at gøre det af med den russiske præsident, der er på besøg i USA. Nu er det Gallaghers opgave at finde Boyette i tide, hvilket bl.a. kommer til at betyde, at han skal kæmpe sig ud af et sæt håndjern, slå en sort mand ned og køre vanvidskørsel gennem storbyen i en efterhånden (usandsynligt) smadret bil. Mon det lykkes ham i sidste øjeblik at plaffe Boyette ned, lige inden denne ville have myrdet selveste præsident Gorbatjov?

  Uhyre overgearet musik
  James Newton Howards musik er generelt uhyre overgearet, men somme tider rummer den en vis klangfuldhed, bag den mislykkede historie. Værd at se på grund af Gene Hackman.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024