Pocket Money (1972)

  En kvæghandler begynder at dyrke rodeo som hobby.


  BUNDMÅL AF PLATHED

  Instruktør Stuart Rosenberg flytter i omkring halvanden time rundt på de to stjerneskuespillere Paul Newman og Lee Marvin som et par sagesløse bønder på et skakbræt.

  Ingen spænding
  Meget skakspænding er der til gengæld ikke over filmoplevelsen - der er tale om en kedelig, uinteressant og næsten totalt indholdsblottet komedie - så selv de to dygtige skuespillere synes overflødige.

  Kvæghandler på afveje
  Paul Newman spiller en kvæghandler, og en dag opfordres han af en svindler til at hente et læs kvæg med horn til rodeo-brug. Han tager af sted til Mexico, opsøger sin gamle ven (Lee Marvin) og bruger ham som kvægindkøbs-supervisor og tolk.

  Masser af småfejl
  Således er der da en historie i filmen, men den er bare så ultimativt kedelig, at alle småfejl på den tekniske side skinner ekstra kraftigt i øjnene. Det bliver det mest underholdende moment at få øje på disse småfejl og grine lidt ad dem og sige "haha, hvilken B-film", selvom der med garanti er mange "bedre" film, der har flere fejl, som man bare ikke har tid til at bemærke. Laszlo Kovacs har fotograferet, og han disker op med et par flotte vinklinger.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1972, USA, Western, Komedie, Drama, 96 min.

  Dansk titel: Tag fyren ved hornene
  Instr: Stuart Rosenberg Prod: John Foreman Manus: Terry Malick Baseret på: roman af J.P.S. Brown Foto: Laszlo Kovacs Klip: Bob Wyman Mus: Alex North