Predator 2 (1990)

  Et usynligt uhyre har fundet vej til storbyens inferno og spreder død og ødelæggelse for øjnene af målløse amerikanere.


  MULTI-OVERGEARET ACTION

  Tematisk sammenhængende film:
  Predator (1986)
  Predator 2 (1990)
  AVP: Alien vs. Predator (2004)
  Predators (2010)

  The Predator (2018)

  En monstergyser med lyn i begge ender: "Predator 2" foregår i højt tempo - non-stop. Der er kul på uafbrudt, tempoet kan ses i kameraføringen og høres i Alan Silvestris markante dommedagsmusik.

  Langt over bundniveau
  Det er ikke fordi "Predator 2" er nogen overvældende elegant eller intelligent film, men hyperaktiviteten kombineret med en række flotte visuelle effekter gør den alligevel til en actionfilm hævet et stykke over bundniveau.

  Konstant sort stemming
  Stemningen er konstant sort og uhyggelig: Det er en god skildring af "Helvede på Jorden" - den sorte side af vores planet, ligesom Månen har sin. Danny Glover kommer som storbybetjent på en svær opgave, da narkogrupper erklærer "krig". Men en tilsyneladende meget stærk person kommer ham til hjælp - og til skade, for det er nemlig Predator i egen høje "person".

   

  For meget af det gode
  Den kvindelige betjent spiller tvivlsomt, plottet er tyndt, og tempoet kan også blive for meget af det gode.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1990, USA, Science Fiction, Action, Gyser, 108 min.

  Dansk titel: Predator 2 - Rovdyret
  Instr: Stephen Hopkins Prod: Lawrence Gordon, Joel Silver, John Davis Manus: Jim Thomas, John Thomas Foto: Peter Levy Klip: Mark Goldblatt Mus: Alan Silvestri