Sea of Love (1989)

  Midt i sin midtvejskrise forelsker en New York-betjent sig i den hovedmistænkte i en sag, hvor kontaktannonce-forfattere bliver brutalt myrdet.


  LIVSFARLIG FORELSKELSE

  At det kan være farligt at forelske sig, beviser New York-betjenten Frank Keller, da han falder hovedkulds for en kvindelig hovedmistænkt. Mens han og kollegaen Sherman ihærdigt og opfindsomt søger efter fældende beviser, udvikler forelskelsen sig uundgåeligt.

  Blussende kærlighed
  Trods al blussende kærlighed er Frank dog hele tiden i tvivl: Er hun alligevel ikke lidt mistænkelig, virker hun ikke morderisk, har hun ikke et mordvåben i sin taske?

  Lun humor
  Det er denne spænding, der holder filmen gående, men det er kun takket være en lun humor, at den amerikanske superunderholdningstendens ikke får overtaget.

  Forudsigelighed
  "Sea of Love" har sine klare tendenser i retning af forudsigelighed. Skuespillet funkler dog, med John Goodman som humoristisk omdrejningspunkt og Al Pacino som absolut bedste stik. Mest vaklende omkring klichéerne er Ellen Barkin og Michael Rooker.

  Overspændt
  Filmens klimaks bliver i høj grad overspændt- og tændt; langt fra klædeligt for en potentielt højspændt thriller.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Thriller, Krimi, Mystik, 113 min.

  Dansk titel: Sea of Love
  Instr: Harold Becker Prod: Martin Bregman, Louis A. Stroller Manus: Richard Price Foto: Ronnie Taylor Klip: David Bretherton Mus: Trevor Jones
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Pacino)