Sista konraktet (1998)

  Hele historien før, under og efter mordet på den svenske statsminister Olof Palme.


  LANGT VED SIDEN AF

  Instruktør Kjell Sundvall rammer med thrilleren "Sista kontraktet" langt ved siden af spændingen i sin foregående film Jägarna (1995). "Sista kontraktet" er en rodebutik af forsøg på at ramme kompleks, international kriminalitet.

  Nærgående sag
  Betjenten Roger Nyman rodes ind i en væmmeligt nærgående sag, da en fej britisk lejemorder kommer til Sverige under dæknavnet John Gales. Hvad har lejemorderen i tankerne? Roger Nyman går så højt op i sit job, at familien tilsidesættes med fare for skilsmisse.
   

  Risikabel efterforskning

  Konen overbevises dog oftest med et kys og et smil, men Rogers efterforskning er langt mere risikabel end forholdene på hjemmefronten. Snart skal det vise sig, at lejemorderen er kommet for at henrette selveste statsminister Olof Palme - hvilket giver filmen en anelse tiltrængt spænding.

  Lavt niveau
  Dog ikke nok til at højne niveauet, som hele tiden er faretruende lavt. Som ringe kompensation for den vattede historie præsenteres vi for overbevisende professionelt teknisk arbejde.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, Sverige, Norge, Finland, Frankrig, Thriller, Krimi, 109 min.

  Dansk titel: Den sidste kontrakt
  Instr: Kjell Sundvall Prod: Börje Hansson Manus: Mats Aréhn, Johan Bogaeus, Börje Hansson Baseret på: roman af John W. Grow Foto: Kjell Lagerroos Klip: Darek Hodor Mus: Geir Bøhren, Bent Åserud