Swing Shift (1984)

  Hvad kærligheden kan afstedkomme af vanskeligheder, opdager en flittig husfrue, da hendes mand kæmper i krigen, og hun fristes af en brunøjet charmør.


  UTRO- OG ÆGTESKABET

  Goldie Hawn spiller den dominerende hovedrolle som Kay i denne bittersøde kærlighedserklæring til ægteskabet i dets allermest amerikanske afskygning.
   

  Græsenke på arbejde

  Da hendes mand, Jack, beslutter sig for at kæmpe i flåden under 2. verdenskrig, lades Kay alene. Der går dog ikke længe, inden hun finder et krævende og opslugende arbejde på en flyfabrik.

  Svejsende kvinder
  Her kan hun sammen med et hav af andre kvinder svejse, bolte og nitte. Men død og kritte: Der går også et par mænd rundt på fabrikken, heriblandt den hjertefejlsbelemrende Lucky. Navnet Lucky har han efter sigende fået grundet sit enestående held blandt kvinder.

   

  Ikke nem at få i kanen

  Kay er dog ikke umiddelbart så nem at få i kanen. Hun skal lige glemme sin ægtemand først.. Kvindeligt modspil får Kay fra veninden og kollegaen Hazel, der også er ladt alene og lærer Kay en mere fri livsstil.

  Forudsigeligt og sukret
  "Swing Shift" har afgjort sine charmerende øjeblikke, men opnår aldrig regulær robust status. Filmen vedbliver at beskæftige sig med ægteskabets bindinger og kærlighedens magt på et forudsigeligt og sukret plan. Bedste indslag er de mange kvinders arbejdsomhed på flyfabrikken.
   

  Fastgroet komedie-image

  Goldie Hawn har noget svært ved at ryste sit komedie-image af sig, men gør flere ihærdige forsøg på ikke at virke dum og naiv. Kurt Russell udgør filmens svageste led med en noget vag forførerisk indsats.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1984, USA, Krigsdrama, Romantik, 96 min.

  Dansk titel: Græsenker
  Instr: Jonathan Demme Prod: Jerry Bick Manus: Nancy Dowd, Robert Towne Foto: Tak Fujimoto Klip: Craig McKay Mus: Patrick Williams
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespillerinde (Lahti)
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Lahti)