The Witches of Eastwick (1987)

  En mand kommer op imod flere kvinders skumle heksekunster.


  OVERDREVNE HEKSEKUNSTER

  Skønt Jack Nicholson er veloplagt, er "The Witches of Eastwick" alligevel en meget ujævn og halvhjertet fantasikomedie med små afsnit af malplacerede gys.

  Tre store stjernenavne i samme film blev måske alligevel for stor en mundfuld for instruktøren George Miller: Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer og Jack Nicholson.

  Poppet & proppet
  Man føler, der bliver lagt for meget vægt på skuespillernes popularitet, og resultatet bliver lidt kunstig filmoplevelse. Og selvom både de tre nævnte stjerner, og såmænd også Cher, er helt okay i deres roller, virker historien alligevel lidt for over-poppet- og proppet.

  Der er ingen i den lille by Eastwick, der kan huske hans navn. Men alle er de betaget af ham. Kvinderne bliver liderlige bare af at se på ham uden rigtigt at kunne forklare hvorfor.

  En forførerisk fremmed
  Hans navn er Daryl Van Horne, og han har købt et stort gods i udkanten af byen. Samtidig keder tre veninder sig. De vil have, der skal ske noget - og så dukker Daryl jo op!

  Kvinder på stribe
  Én for én bliver de forført af ham, og hver og én tror de, at de er den eneste, han holder af. Men han vil bare have mere, og efterhånden accepterer de tre kvinder så småt, at han har dem alle tre som elskerinder.

  Men snakken går i byen, og det skal vise sig at blive katastrofalt for de tre. Nu er de nødt til at fryse Daryl ude, hvis de vil kunne blive boende i Eastwick. Men han gør bare brug af sin enorme magt og trolddom for at få elskerinderne tilbage.

  Det lykkes udmærket, men nu vil kvinderne have hævn, og de benytter sig af Daryls egne beskidte tricks for at få ham ryddet af vejen.

  Papirtynd historie
  Der er alt for langt mellem morsomhederne. I stedet bruges der alt for meget tid på ingenting. Historien er simpelthen papirtynd. Trods Jack Nicholsons mange festlige fremstillinger af Daryl van Horne og filmens stedvis meget farverige billeder, er det svært for tilskueren helt at blive opslugt.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1987, USA, Fantasi, Komedie, Gyser, 113 min.

  Dansk titel: Heksene fra Eastwick
  Instr: George Miller Prod: Neil Canton, Peter Guber, Jon Peters Manus: Michael Cristofer Foto: Vilmos Zsigmond Klip: Richard Francis-Bruce, Hubert C. de la Bouillerie Mus: John Williams
  Priser
  • AAN - Bedste Musik
  • AAN - Bedste Lyd