Den goda viljan (1991)

  En fattig teologi-studerende møder en pige med rige forældre, og et stormfuldt forhold former sig.


  BERGMANS EGEN SAGA

  Nordisk filmintensitet kan man aldrig få i doser, der er store nok. Når man ind imellem trænger til en pause fra alt bavlet fra Holllywood, er det virkelig en fryd at kaste sig over en tv-serie som Bille Augusts "Den gode vilje".

  Stormfuld forelskelse
  Den svenske mesterinstruktør Ingmar Bergman har skrevet manuskriptet til serien, og han beskriver sine egne forældres stormfulde forelskelse og efterfølgende svært svingende forhold. Manuskriptet er skrevet med sikker hånd, og at Bille August håndterer det virtuost ses blandt andet af de storslåede og intense billeder.

  Spil i verdensklasse
  Skuespil i verdensklasse i stilfuldendte rammer, der giver et dybt troværdigt tidsbillede helt ned i mindste detalje. Dialogerne slår gnister, og tilskueren lever sig fuldstændig ind i dramatikken, erotikken, sorgen og glæden.
   

  Overbevisende

  Sjældent har man set så stærkt skuespil. I de unge hovedroller imponerer Samuel Fröler og Pernilla August, mens de mere garvede spillere som Max Von Sydow og Ghita Nørby supplerer overbevisende.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024