Skovridergaarden (1957)

  To unge mænd i den landlige idyl elsker den samme kvinde, og får brug for hinanden til at få tilværelsen til at hænge sammen.


  KIKSET IDYL

  Som en slags konkurrent til de mange populære Morten Korch-film kom i 1957 denne "Skovridergaarden", historien om de unge mænd Claus og Finn, der ofte skændes over de mindste ting.

  Forelskede i samme pige
  Årsagen er primært, at de begge er forelskede i den samme pige, Eva Lund, men skænderierne skyldes også, at Finn er misundelig på Claus, der efter hans mening har alt - og mere til.

  En hjælpende hånd
  Sammen tager de til København for at studere jura, men det er ikke dén vej, Claus har lyst til at gå. Han tager kampen op mod farmand hjemme på Skovridergården, en far der ikke er meget for, at sønnen vælger musikken i stedet, men Finn skal hér vise sig at give en speciel form for hjælpende hånd.

  Ikke meget kød på
  Der er bestemt ikke meget kød på historien, og den største underholdningsværdi ligger i at more sig over skuespillernes stive, affekterede tale, det mildest talt miserable lydarbejde og en gennemført kikset iscenesættelse.

  Klangfuld valsemelodi
  Et lille plus er sjovt nok den gennemgående valsemelodi, der faktisk klinger ganske pænt - modsat de filmiske omgivelser.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1957, Danmark, Drama, Romantik, 90 min.

  Dansk titel: Skovridergaarden
  Instr: Ole Mynster Prod: Olaf Böök Malmström, Ellen Nielsen Manus: Fleming Lynge, Knud Leif Thomsen Foto: Karl Andersson Klip: Henny Reichel Mus: Hans Schreiber