Being Flynn (2012)

  En ung mand bliver pludselig ringet op af sin far efter 18 års fravær, men nogen varm genforening bliver der ikke tale om.


  ..OM DEN VARME GRØD

  Velment socialrealistisk far-søn-drama rullet i et tykt uldtæppe af godgørende formål: Selvom "Being Flynn" er baseret på virkelige hændelser, drukner filmen effektivt sig selv i flødesovs.

   

  Et ståsted i livet

  Den unge Nicholas Flynn kæmper en brav kamp for at finde et ståsted i livet. Hans mor har begået selvmord, og faren har han ikke hørt fra i 18 år. Men så ringer telefonen pludselig. Det er far, der har brug for sønnikes hjælp til at flytte - han er blevet smidt ud efter en batalje.

  En stor forfatter..?
  Den gamle Flynn har ikke ændret sig med årene. Han er stadig en forbitret mand, der hader bl.a. sorte mennesker og homoseksuelle. Og så ynder han at betragte sig selv som en stor forfatter, der meget snart får sit store gennembrud.

  Hjemløs og søn
  Unge Flynn er selv forfatterspire. Da han får job på et hjemløseherberg, skal det snart vise sig, at farmand bliver gæst. Spørgsmålet er, om dette bliver muligheden for de to til at genfinde hinanden?

  I en større sags tjeneste
  Instruktør Paul Weitz er hér tilsyneladende på en mission i en større sags tjeneste. Autenticiteten i det hjem- og kærlighedsløse drama ryger i hvert fald hurtigt til fordel for en melodramatiserende tilgang, der smitter af helt ned i den mindste birolle.

  Vagt skuespil
  Først og fremmest står skuespillet langt fra knivskarpt - snarere irriterende; særligt Paul Danos apatiske sønnike: "I don’t know", siger han flere gange, før han begynder at tage stoffer for en kort bemærkning.

  Tyktflydende musikunderlægning
  Men også den tyktflydende musikunderlægning trækker nærved vulgært handlingen ned i et dynd, hvor små grupperinger af bobler er eneste ilt-tilførsel i en film, der hiver efter vejret.

  Frustrerende filmoplevelse
  Med lidt god vilje er filmen blot kedelig, men i det store billede må man desværre konstatere, at der ligger mere end manglende energi til grund for den frustrerende filmoplevelse.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Drama, 102 min.

  Dansk titel: Being Flynn
  Instr: Paul Weitz Prod: Michael Costigan, Andrew Miano, Paul Weitz Manus: Paul Weitz Baseret på: bog af Nick Flynn Foto: Declan Quinn Klip: Joan Sobel Mus: Damon Gough