You've Got Mail (1998)

  To newyorkere forelsker sig over internettet, men hvad sker der, når de står ansigt til ansigt i det virkelige liv?


  HÆDERLIG ROMANTISK KOMEDIE

  I en smart filmudgave af et email-program siger en kæk stemme de tre ord, der danner filmens titel: "You've Got Mail". Disse ord klinger helt særligt stimulerende for to halvunge voksne, der hver især har fået nok af deres respektive partnere og søger nye græsgange via internettet. Den yndige indehaver af en gammeldags indrettet boghandel, Kathleen Kelly, falder for superboghandleren Joe Fox - på grund af hans dybsindige e-mails.

  Hyggeskriveri
  Ingen af de to aner noget om hinanden, og et langt stykke hen ad vejen hyggeskriver de bare. Men så foreslår Joe, at de skal mødes, og det falder sammen med, at de i virkelighedens verden allerede har gjort bekendtskab med hinanden og fundet ud af, at de var skarpe og fjendtlige konkurrenter.

  Happy ending på vej?
  Som man har forudset det, sker der dog en vending, der muligvis kan føre de to sammen i en happy endning.. "You've Got Mail" leverer varen: Sød og hjertevarm amerikansk romantik, hvor vi helt sikkert må vente til sidste sekund med at få den endegyldigt lykkelige forløsning.

  Pænt skuespil
  Filmen overlever først og fremmest på sit pæne skuespil, især fra en velafbalanceret Tom Hanks. Hvis man beslutter sig for, at man ikke vil tage filmen for mere, end den er, kan man godt forlige sig med den i knap to timer.

  Utroværdig slutning
  Stadigvæk slipper vi dog ikke helt for vamle scener, der kan give gåsehud og strithår på den væmmelige måde. Særligt slem og utroværdig er filmens slutning.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1998, USA, Romantik, Komedie, Drama, 115 min.

  Dansk titel: You've Got Mail
  Instr: Nora Ephron Prod: Nora Ephron Manus: Nora Ephron, Delia Ephron Foto: John Lindley Klip: Richard Marks Mus: George Fenton
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Ryan)