Demolition Man (1993)

  Los Angeles, år 2035. En genoptøet politibetjent og en ditto superskurk er på jagt i et "perfekt" samfund, de ikke kender.


  ULIGEVÆGTIG COCKTAIL

  Instruktør Marco Brambilla forsøger at blande fremtidsaction med humor, og det lykkes da også – i ganske små tidsklynger – ganske pænt. Helhedsindtrykket er bare, at "Demolition Man" er en uligevægtig cocktail, hvor hverken action eller humor rigtig når ind under huden.

  Vold er afskaffet
  I Los Angeles, år 2035, er vold afskaffet, politiet bærer ikke våben, og alt usundt (kaffe, sukker, cigaretter, etc.) eksisterer ikke længere. I et fængsel tøs to nedfrossede skæbner op til dette tvivlsomme "paradis": Politibetjenten John Spartan og superpsykopaten Simon Pheonix.

  Det "perfekte" samfund
  Pheonix er straks ude i det "perfekte" samfund og laver rav i hele systemet, Spartan sætter efter ham i en hæsblæsende jagt, men det bliver på det nye samfunds mere besværlige præmisser.

  Gode idéer
  "Demolition Man" rummer en del gode idéer, som ikke rigtig føres optimalt ud i filmen. Skuespillet er pænt – Sylvester Stallone er faktisk ganske morsom. Action er der rigelige mængder af, men den bliver hurtigt trættende.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024